– Tomter betyr lite

Idyllisk: Skorpa ? uberørt natur midt i byen. Slik natur etterspør tilflyttere. Attraktive boligtomter betyr mindre, viser en undersøkelse. Flyfoto: Bjørn A. Hansen

Idyllisk: Skorpa ? uberørt natur midt i byen. Slik natur etterspør tilflyttere. Attraktive boligtomter betyr mindre, viser en undersøkelse. Flyfoto: Bjørn A. Hansen

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

En ny undersøkelse viser at natur, gode kommunikasjoner og arbeid er viktigst når folk velger bosted.

DEL

Bevar Skorpa-aksjonen ga MMI i oppdrag å undersøke hva som er viktigst når folk velger nytt bosted. Nesten halvparten ønsket tilgang til uberørt natur.

Ikke viktig

– Argumentet om at tilflyttere ser på attraktive boligtomter som veldig viktig, blir slått i hjel av med svarene på denne undersøkelsen, sier Kjell Bjarne Dahl i Bevar Skorpa-aksjonen.

512 personer ble spurt om hva som var viktigst for dem. Svarene viser at attraktive boligtomter betyr lite. Bare tilgang til mange butikker og kjøpesentre var mindre viktig.

Kommunikasjon

Gode kommunikasjoner (58 prosent), tilgang på attraktive jobber (50 prosent), og tilgang til uberørt natur og friområder (47 prosent) er viktigst, ifølge denne undersøkelsen.

Kun åtte prosent sier at en forskjell i reisetid fra hjem til jobb på ti minutter har noen innvirkning på en avgjørelse om å flytte til et nytt sted.

En slik forskjell i reisetid er også mye mindre viktig for barnefamilier enn for de som ikke har hjemmeboende barn.

Bevaring

– De fikk spørsmål om hva en kystkommune som ønsker å tiltrekke seg nye innbyggere bør gjøre med en øy som i dag er et natur- og friluftsområde, gitt at de ønsket å flytte dit. 81 prosent svarte at kommunen burde bevare natur- og friluftsområder, mot 19 prosent som mener kommunen bør tillate boligbygging på øya, sier Dahl.

Artikkeltags