Gå til sidens hovedinnhold

Siste sending for TKTV

Artikkelen er over 5 år gammel

Har levert levende bilder til TV siden 1987 – nå er det slutt.

I slutten av august ble det kjent at Tidens Krav skal avvikle TV- og radiovirksomheten.

Les også: Tidens Krav kutter TV og radio

Siste sending for TKTV produseres fredag. Dermed stenges tvsignalet natt til søndag 1. november.

– Det er utrolig trist at vi må stenge av. Tidens Krav kjøpte lokal-tv i 2008. Inntektene har gått ned år for år, og tv-kanalen har vært vanskelig å drive økonomisk, sier sjefredaktør Tore Dyrnes.

Men helt slutt på levende bilder blir det ikke;

– Vi skal også i fortsettelsen produsere levende bilder og lyd til tk.no, når dette er riktig ut fra en journalistisk vurdering.

Se videoer her.

Savn

Mange har gitt uttrykk for at de kommer til å savne TKTV. Det kommer også Dyrnes til å gjøre.

– Jeg tror veldig mange har et forhold til lokal-tv. Mange husker nok reportasjen om den gule krana, intervjuet med Otto Malm, og sist men ikke minst produksjonen vi hadde på havørnreiret.

Lokal-tv startet med prøvesendinger i 1987, før de ordinære sendingene ble sendt fra og med 1988.

Pål Sundøy har jobbet i lokal-tv siden 1995.

– Før dette jobbet jeg i nærradioen. Utviklingen fra den gang til i dag har vært enorm. Vi har gått fra å klippe radioreportasjer med barberblader og tape, til å bli fulldigitale, sier Sundøy.

– Det er kanskje litt klisjé å si, men det har vært en fantastisk reise, og det er synd at enden på visa er nedleggelse. Jeg har inntrykk av at lokal-tv og TKTV har bidratt til mer åpenhet i et lokaldemokrati, og vi har både terget på oss folk og engasjert, sier han.

Også videojournalist Trond Hasselø har vært med tv-kanalen i mange år. Han startet ved årsskiftet 1997/98.

– Det har vært hektisk, lærerikt og artig. Tiden har gått veldig fort. Jeg har blitt kjent med utrolig mye folk, og har fått et helt spesielt forhold til Nordmøre.

Av saker han husker best nevner han etablering av asylmottak på starten av 2000-tallet og engasjementet rundt ny innfartsvei.

– Og jeg følger stadig med på hvor mange som har sett «den gule krana» på youtube, innrømmer han.

Skuffet redaktør

Redaktør for TKTV, Svein Junge har prøvd å hindre nedleggelsen.

– Jeg er fortsatt uenig i at både tv og radio legges ned. Det er et stort tap for Nordmøre, og det er veldig trist at et produkt av Kristiansund blir lagt ned. Nå kan hvem som helst ta vår posisjon. Vi gir fra oss en utmerket markedsføringskanal for Tidens Krav, Kristiansund og Nordmøre helt frivillig, sier en skuffet Junge.

Kommentarer til denne saken