Nordmøring blir rederidirektør

Heidi Wolden er ny adm. dir. i Norled.

Heidi Wolden er ny adm. dir. i Norled. Foto:

Heidi Wolden (50) fra Tingvoll er ansatt som ny administrerende direktør i ferge- og hurtigbåtrederiet Norled.

DEL

Norled er et av landets største fergeselskaper og verdens femte største hurtigbåtselskap. Selskapet har mer enn 1.000 ansatte og opererer over 80 fartøyer, hovedsakelig på Vestlandet.

Heidi Wolden kommer fra stillingen som konsernsjef i entreprenør- og boligselskapet Kruse Smith, en stilling hun har hatt siden 2017. Før det hadde Wolden mer enn 20 år bak seg i Equinor der hun har hatt en rekke lederroller.

– Vi er svært fornøyde med at Heidi Wolden har takket ja til å lede selskapet og vi ønsker henne velkommen til Norled. Med nye, finansielt sterke eiere har Heidi de egenskapene vi leter etter i en leder for å videreutvikle selskapet i tråd med våre forretnings- og investeringsplaner, og sikre at Norled forblir i førersetet på det grønne skiftet innen ferje- og hurtigbåtsektoren, sier Elisabeth Grieg, styreleder i Norled, i en pressemelding.

Styrelederen framhever Woldens ledererfaring og forretningsmessige forståelse som egenskaper som er viktige for stillingen.

Opptatt av samfunnsansvaret

Heidi Wolden kommer opprinnelig fra Tingvoll, men har bodd 24 år i Stavanger hvor hun fortsatt bor i dag. Norled har også sitt hovedkontor i Stavanger.

– Jeg er både svært glad og ydmyk til at jeg nå får muligheten til å lede et pioner-selskap for det grønne skiftet innen maritim næring. sier Wolden ifølge pressemeldingen.

– Gjennom oppveksten min måtte vi bruke ferje for å ha kontakt med store deler av samfunnet utenfor Tingvoll. Det har bidratt til at jeg er opptatt av den samfunnsansvarsrollen som Norled, i likhet med entreprenør- og boligbransjen har i Norge. Jeg gleder jeg meg til å arbeide for en viktig sak for samfunnet og distrikts-Norge, sier Wolden videre.

Hun vil tiltre i Norled 1. mai.

Artikkeltags