Stor steinblokk raste ned på veien

Denne steinen raste ned på den kommunale veien i Tingvoll sent onsdag kveld.

Denne steinen raste ned på den kommunale veien i Tingvoll sent onsdag kveld. Foto:

Beboere blir bedt om å ferdes med forsiktighet på den eneste veien som knytter dem til resten av Tingvoll.

DEL

En stor steinblokk raste onsdag kveld ned på den kommunale veien mot Honnhammarvegen i Tingvoll. Beskjeden kom inn til teknisk vakt i kommunen klokken 22.55.

Da folk kom til stedet, ble det bestemt å sende ut SMS-melding til alle husstandene som ligger innenfor rasstedet med en advarsel.

For disse husstandene er denne grusveien den eneste som knytter dem til resten av Tingvoll, da det er en blindvei. Det eneste alternativet er egen båt.

– Vi sendte ut melding om at det hadde skjedd, og henstilte til at de ikke brukte veien i løpet av natten, forteller Bjørn Sletbakk, assisterende kommunedirektør i Tingvoll kommune, til Tidens Krav.

Må ferdes med forsiktighet

Kommunen rekvirerte en entreprenør som fikk ryddet unna steinblokken og fikset veien. For selve veibanen ble også påført skader da den tunge steinen ramlet ned.

– Veien ble ryddet i natt, slik at det var kjørbart for ambulanse og brannvesen, sier Sletbakk.

Torsdag morgen ble rasstedet vurdert på nytt i dagslys av folk fra teknisk avdeling, som også har vært i kontakt med lensmannen.

– Nå er rasstedet merket, og de som ferdes på veien har fått beskjed om at de må passere med forsiktighet. De må kikke litt opp når de kjører bil, sier Sletbakk, noe galgenhumoristisk.

Det er snakk om rundt fem husstander som bor innenfor rasstedet.

Geolog kommer

Tingvoll kommune har også tatt kontakt med en geolog fra Norconsult. Fredag kommer geologen til stedet for å se på situasjonen.

– Det viktigste for oss er helse og sikkerhet, derfor gjør vi dette grundig. Vi får se hva geologen sier, forteller Sletbakk.

Artikkeltags