Sparebankstiftelsen Tingvoll med 7,4 millioner i overskudd

Daglig leder Finn Moe Stene kan notere seg for enda et godt år i Sparebankstiftelsen Tingvoll.

Daglig leder Finn Moe Stene kan notere seg for enda et godt år i Sparebankstiftelsen Tingvoll.

Artikkelen er over 1 år gammel

Sparebankstiftelsen Tingvoll fikk i 2017 et overskudd på 7,4 millioner. Styret anbefaler at inntil 3,6 millioner skal brukes til gaveutdeling.

DEL

Da Tingvoll Sparebank ble solgt til Sparebanken Møre, ble det etablert en stiftelse som eier 10 prosent av egenkapitalbevisene («aksjer») i Sparebanken Møre.

Stiftelsen har som formål både å være en langsiktig eier i Sparebanken Møre og å dele ut gaver til allmennyttige formål. Gode år Avkastningen på egenkapitalbevisene var i 2017 på 13,8 millioner kroner. I år er forventningene at den blir minimum like mye. I 2017 delte Sparebankstiftelsen Tingvoll ut 5,1 millioner i gaver, mot 2,2 millioner i 2016.

– I år foreslår styret at det budsjetteres med inntil 3,6 millioner kroner til gaveutdeling i 2018. Den endelige avgjørelsen tas av generalforsamlingen, sier daglig leder Finn Moe Stene.

Mange søkere

– Er det mange som søker?

– Det er ikke noe problem å bli kvitt pengene, nei. Vi prioriterer aldersgruppa sju til 30 år, og gavene skal ikke brukes til drift, kun til anlegg, sier Moe Stene.

– Hvorfor deler dere ikke ut enda mer når dere har så god avkastning på egenkapitalbevisene i Sparebanken Møre?

– Stiftelsen har to formål der det ene er gaveutdeling. Det andre er å være en langsiktig eier i Sparebanken Møre. Det kan komme år uten utbytte, og da er det greit å legge til side i gode tider slik at vi også kan dele ut gavemidler når avkastningen er lavere, sier Moe Stene.

Med årets gaveutdeling på 3,6 millioner vil stiftelsen ha delt ut 19 millioner siden oppstarten i 2012. – Gavene går til formål i Gjemnes og Tingvoll, som var bankens distrikt, sier Moe Stene.

Artikkeltags