Fakkeltog og konsert mot deponiplaner

Utredes: Konsekvensene av et mulig nasjonalt deponi for farlig avfall i Nesset konsekvensutredes. En utredning blir også gjort for lokalisering i Brevik.

Utredes: Konsekvensene av et mulig nasjonalt deponi for farlig avfall i Nesset konsekvensutredes. En utredning blir også gjort for lokalisering i Brevik.

Artikkelen er over 2 år gammel

Deponiplaner i Nesset engasjerer folk på Nordmøre.

DEL

Planene om et deponi for uorganisk avfall i Nesset fører nå til en aksjon der folk oppfordres til å gå i fakkeltog mot planene.

Arrangementet, som også innebærer konsert og apeller, skal gjennomføres lørdag den 20. januar i Tingvoll.

"Vi ønsker å vise at lokalbefolkninga rundt Sunndals- ogTingvollfjorden og områdene rundt som blir berørt av deponiplanene ikke finner seg i at føre-var prinsippet gang på gang må vike mot andre og «sterkere» interesser", skriver aksjonen på sin facebookside.

Det er allerede over 1.000 personer som har skrevet under på underskriftskampanjen mot deponiet, og nå ønsker vi å samle alle til dugnadskonsert og et kraftig nei til forringelse av vår vakre natur, skriver Hanne Iren Dahlen og Vanessa Hagen til Tidens Krav.

Videre opplyser initiativtakerne at styreleder i «Jeg velger meg et giftfritt Nesset», Kristin Sørheim, vil holde appell.

Det starter med at lokale musikere holder konsert i Sellanrå grendahus, før det blir fakkeltog til Gunnars Plass ved Tingvoll fjordhotell.

Les mer om deponisaken i Nesset: Mæland: – Er kjent med miljøforholdene etter gruvedrift på Raudsand

Rapport presentert på folkemøte: – Farlig avfall ikke farlig for Raudsand 

Må fjerne ulovlig lagret avfall 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken