Denne gjengen gikk til NM-finale – i lunsj

Her er gjengen fra Tingvoll som skal delta i NM-finalen.

Her er gjengen fra Tingvoll som skal delta i NM-finalen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Ungdomsskoler over hele landet har i februar og mars konkurrert om å bli norgesmester i lunsj. Nå er tre finalister klare, og en av dem er Tingvoll Foodforce.

I alt var det 68 påmeldte lag fra hele landet, skriver Opplysningskontoret for frukt og grønt i en pressemelding. I tillegg til Tingvoll er lag fra Hedmark og Trøndelag plukket ut til finaledeltakelse.

– Vi har hatt en stor jobb med å velge ut de beste bidragene, men det var tre lag som utpekte seg som verdige finalister. Det er lagene Foodforce fra Tingvoll, Lunsjglede fra Levanger og Sunnhet fra Dala i Brumunddal. Disse lagene består av matglad ungdom som har et helt spesielt engasjement for lunsj- tilbudet på sin skole, forteller prosjektleder Silje Thoresen Tandberg.

Kommer på besøk

NM i lunsj er en kreativ konkurranse med fokus på godt kosthold og matglede, der elevene selv kommer opp med løsninger på skolemat de ønsker, uavhengig av om de spiser tradisjonell matpakke eller det er kantineløsning på skolen.

Elevene blir utfordret på om lunsjforslaget de kommer opp med kan gjennomføres på skolen og om det er mulig å samarbeide med lokale aktører for å få til varige løsninger for måltidssituasjonen på sin skole.

– Vår fagjury reiser på besøk i uke 15 for å se bidragene til lagene og vurdere hva de har gjort av tiltak og hvordan de tenker at lunsjideen kan leve videre på skolen. Det er ingen tvil om at de kommer til på få en vanskelig jobb med å velge en vinner, avslutter Tandberg.

Foodforce fra Tingvoll får besøk den 10. april.

Bred støtte

Konkurransen skal arrangeres i tre år, og dette er første året. Konkurransearrangør er opplysningskontorene i landbruket (matprat.nobrodogkorn.nomelk.no og frukt.no) og Norges sjømatråd (godfisk.no). Den støttes også av Helsedirektoratet, Elevorganisasjonen, Landslaget for mat og helse i skolen, Nasjonal senter for mat, helse og fysisk aktivitet, Utdanningsforbundet, Kost og ernæringsforbundet, FUG- Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Landsgruppen for helsesøstre NSF, Skolelederforbundet og NHO mat og drikke.

Det er juryens inntrykk, samt stemmer fra publikum via Facebook-siden https://www.facebook.com/nmilunsj/ som kårer årets vinner, som mottar 20.000 kroner og et besøk fra juryen med samarbeidspartnere, som denne gangen vil by på en «skoledag utenom det vanlige». Det skjer tirsdag 24. april.

Konkurransen har som overordnet mål og bidra til at flere av landets ungdomsskoleelever spiser et fullverdig måltid i en hyggelig setting i løpet av skoledagen og at de har et tilbud som er i tråd med Helsedirektoratets kostråd, Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold og Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i ungdomsskolen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken