Fjord1 vant anbudskampen

Fjord1 vant i dag anbudskampen mot Norled og Torghatten trafikkselskap om hvem som skal drifte fergene på Halsafjorden de neste 10 åra.

Fjord1 vant i dag anbudskampen mot Norled og Torghatten trafikkselskap om hvem som skal drifte fergene på Halsafjorden de neste 10 åra. Foto:

Det blir fortsatt Fjord1-ferger å se mellom Halsa og Kanestraum de neste 10 åra. Fjord1 vant i dag anbudskampen mot Norled AS og Torghatten trafikkselskap AS.

DEL

Dette opplyser seksjonsleder Victor Størdal i Statens vegvesens fergeseksjon i en pressemelding tirsdag formiddag.

Kriteriet for tildeling av kontrakten var laveste pris. Her scoret Fjord1 best med en tilbudssum på 1.234.149.000 kroner, eller vel 1,2 milliarder kroner om man vil.

Nest laveste pris hadde Norled. De forlangte 1.409.979.000 kroner, mens Torghatten trafikkselskap var dyrest med et tilbud på 1.442.209.000 kroner.

Det skilte med andre ord drøyt 200 millioner kroner mellom høyeste og laveste tilbyder. Tilbyderne har nå en klagefrist til 9. august. Deretter vil kontrakt bli inngått, opplyser Størdal.

Han opplyser samtidig at dokumentasjonen i alle tilbudene er blitt evaluert og kontrollert og ingen tilbydere er blitt avvist fra konkurransen.

Kontrakten gjelder drift av tre helelektriske ferger og har en varighet på 10 år, fra 2021 til 2030.

Som Tidens Krav tidligere har meldt, er dette en såkalt bruttokontrakt der all risiko men også alle inntekter tilfaller staten, mens operatøren får en fast godtgjørelse for oppdraget..


Artikkeltags