Sparebankstiftelsen Tingvoll opplever rekordstor søkning

Sparebankstiftelsen Tingvoll opplever rekordstor interesse for gavetilskudd.

DEL

Ved søknadsfristens utløp 31. mars, var det innkommet hele 46 søknader fra lag, foreninger og andre organisasjoner i Gjemnes og Tingvoll kommuner.

Det er søkt om gavetilskudd på 8,9 millioner kroner. Prosjektene som ønskes gjennomført, har en samlet kostnadsramme på 13,9 millioner kroner, opplyser daglig leder Finn Moe Stene i en pressemelding.

Det betyr at søknadsbeløpet i snitt utgjør 64 prosent av prosjektenes kostnad eksklusiv betydelig dugnadsinnsats som vil bli nedlagt.

Generalforsamlingen i Sparebankstiftelsen Tingvoll har besluttet at inntil 4,2 millioner kroner kan benyttes til gavetilskudd i 2019.

– Sett i forhold til søkernes ønsker i søknadene, må nok styret skuffe mange søkere, men mange blir sikkert svært glade, skriver Moe Stene.

Styret i Sparebankstiftelsen Tingvoll har derfor en stor utfordring foran seg når de skal prioritere og fordele årets gavetilskudd. I midten av mai kan søkerne forvente svar på sine søknader.

2012 var første året Sparebankstiftelsen Tingvoll kunne dele ut gaver av sitt overskudd. Med årets gaveutdeling har lag og foreninger i Gjemnes og Tingvoll kommuner til sammen blitt tildelt over 23,2 millioner kroner. Det blir et snitt på 2,9 millioner pr. år.

Artikkeltags