Tingvollost med når landets lengste ostebord skal dekkes

Før Tingvollost vant WCA San Sebastián i 2016 med sin Kraftkar, var Norge et relativt ukjent osteland. Nå samles det norske ostelandlaget for å varme opp til VM i Bergen. (Foto: Alexander Hagstadius)

Før Tingvollost vant WCA San Sebastián i 2016 med sin Kraftkar, var Norge et relativt ukjent osteland. Nå samles det norske ostelandlaget for å varme opp til VM i Bergen. (Foto: Alexander Hagstadius) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Norske oster regjerer i verdenstoppen, og for første gang i historien skal Oste-VM arrangeres i Norge. Det skjer i november.

Som en oppkjøring til VM dekker Det norske ostelandslaget opp til landets lengste ostebord under Bergen Matfestival 31. august.

Det melder HANEN i ei pressemelding. HANEN er en næringsorganisasjon for bygdeturistme.

Mye bra

Publikum kan møte det norske ostelandslaget som alle har vunnet gull, sølv eller bronse under NM i Gardsost.

Under Bergen Matfestival er det anledning til å treffe representanter fra det norske elitelaget og bli introdusert for deres prisbelønte oster.

Til stede er også nøkkelpersoner bak Oste-VM som arrangeres i Grieghallen 2. november 2018. Også gullmedaljevinner fra World Cheese Awards 2016, Gunnar Waagen fra Tingvollost, vil delta under Bergen Matfestival.

- Det faktum at arrangementet nå skal foregå i Bergen, er med på å sette oste-Norge på kartet og vise fram at vi lager veldig mye bra ost her i Norge. Før seieren vår i WCA i 2016 var Norge et veldig ukjent osteland. Nå er det bevist at det kan lages ost av topp kvalitet i Norge, og vi tror at mange norske gårdsysterier kan hevde seg i VM i Bergen, sier Gunnar Waagen.

- Å være hovedarrangør av World Cheese Awards 2018 er både hyggelig og ikke minst ærefult, understreker Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder i HANEN.

- Det er de færreste ute i Europa som tenker at Norge er et matland av høy kvalitet. Dette er derfor kanskje en større ære enn vi aner.

Økning

Aldri før har så mange osteprodusenter vært samlet på Bergen Matfestival, og antall utstillere totalt har økt med hele 40 prosent.

I år er det et utrolig mangfoldig program med flere nye satsningsområder innenfor både sjø og land.  Aldri før har det vært så mange deltagende lokalmatprodusenter, kokker og internasjonale gastronomibyer på Vestlandets største lokalmatfestival.

Det ventes over 40 000 mennesker til Koengen denne helgen.

Se hele programmet på http://matfest.no/program-2/

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken