Tidlig start på krabbeproduksjonen

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

SMØLA: Kongshaug Krabbe har allerede kommet godt i gang med årets krabbeproduksjon. Faktisk over en hel måned tidligere enn normalt.

DEL

– Ja, vi startet så tidlig som i begynnelsen av juli, så det er bra aktivitet i fabrikken. Vi har i alle fall kommet veldig godt i gang. Det ser ut til at folk vil ha krabbe nesten hele året, forteller Edith Sørstrand Dyrnes ved Kongshaug Krabbe.

Normalt er det først i midten av august at krabbesesongen setter inn for fullt.

– Matinnholdet i krabben kan jo være så som så når vi begynner så tidlig, men den blir bedre for hver dag som går. Helt i starten var den kanskje ikke fullt så god, men det kommer seg fort, forteller Dyrnes.

Nå er det 4-5 hobbyfiskere på Smøla som leverer krabbe til anlegget. Fra 1. august vil også yrkesfiskerne komme med for fullt. Foreløpig er det krabbeskjell som blir produsert ved Kongshaug Krabbe, og varepartiene blir levert over hele landet.

– Nå er vi rundt 15 stykker i fabrikken. Ved full produksjon på høsten er vi mellom 25 og 30 medarbeidere, sier Dyrnes, som allerede nå kan friste med krabbegodt i fabrikken.

Artikkeltags