Privat firma tar over avisdistribusjon på lørdager

Sjefredaktør Ole Knut Alnæs i Tidens Krav håper og tror at det er fåtallet av abonnentene som vil merke noen forskjell etter at et nytt selskap tar over distribusjon av aviser i distriktene på lørdager.

Sjefredaktør Ole Knut Alnæs i Tidens Krav håper og tror at det er fåtallet av abonnentene som vil merke noen forskjell etter at et nytt selskap tar over distribusjon av aviser i distriktene på lørdager. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kvikkas overtar jobben til Posten. - Vi håper og tror at fåtallet av abonnentene vil merke en forskjell, sier sjefredaktør Ole Knut Alnæs i Tidens Krav.

DEL

På lørdag er det første gang at et privat firma som skal levere ut Tidens Krav til de 3.000 abonnentene som før har fått avisa med postbudet. For de over 6.000 abonnentene som får avisa levert av avisbud blir det ingen forskjell.

Fra 5. november overtar Ålesund-firmaet Kvikkas oppdraget med å bære ut alle landets lørdagsaviser som Posten tidligere håndterte i områder uten avisbud. Til tross for at dette er en stor og landsomfattende endring av avisdistribusjon på lørdager så er det bare 88 abonnenter på Nordmøre som ikke får levert lørdagsavisa før på mandag.

Personlig beskjed

Flertallet av disse er postbokser eller firma. Alle som ikke får Tidens Krav på lørdag får direkte beskjed via epost eller sms. I tillegg er det rundt 300 abonnenter andre steder i landet som ikke får lørdagsutgaven av Tidens Krav før på mandag. Flere av disse er vant med å få den en dag forsinket.

- Mediebedriftenes landsforening har i hele høst jobbet intenst med å planlegge og tilrettelegge for at alle skal få avisa som vanlig. De har hele tiden hatt en tett dialog med Kvikkas, og vi håper og tror nå at det er fåtallet av våre abonnenter som vil merke noen forskjell, sier sjefredaktør Ole Knut Alnæs i Tidens Krav.

Aviser som f.eks. kommer utenbys fra, og som kommer for sent til å rekke avisbudene, har frem til 5. november fått dagdistribusjon med Posten. Disse abonnentene får i mange tilfeller ikke levert lørdagsavisen på lørdag.

- Vi er selvsagt opptatt av at flest mulig av våre abonnenter skal bli fornøyd, og vi kommer til å holde vårt kundesenter åpent fra klokka 9 til 14 på lørdag. I tillegg vil vi minne om at alle abonnenter har tilgang til eAvisa og TK+ artikler via tk.no eller en app på telefon og lesebrett, sier Alnæs.

Merk postkassen din!

Daglig leder i Kvikkas AS, Stig Kleive, er en travel mann for tiden.

- Vi kommer nok ikke til å slukke lyset her før sent lørdag. Dette er et svært prosjekt der Kvikkas er et viktig nav i det hele. Vi skal levere ut på øyer og i andre grisgrendte strøk. Det vi kaller kvikkasland. Vi gleder oss, sier Kleive fra hovedkontoret i Ålesund.

Han sier det er viktig at folk merker postkassene sine. Mange gater og veier i distriktene har ikke navn. Dette kan by på utfordringer. Særlig der flere i samme gate har samme eller lignende etternavn.

- Det er viktig at du merker postkassen din tydelig og klart, slik at det ikke er tvil om hvem som eier postkassen, sier Kleive.

Artikkeltags