Rekordhøyt Telenor-resultat i andre kvartal

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor kan vise til et sterkt driftsresultat i andre kvartal. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpix

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor kan vise til et sterkt driftsresultat i andre kvartal. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Telenor melder om et rekordhøyt driftsresultat før andre inntekter og kostnader i andre kvartal. Totalt økte driftsresultatet med 12 prosent.

DEL

Driftsresultatet før andre inntekter og kostnader (EBITDA) økte fra 11,3 til 12,7 milliarder kroner. Det tilsvarer en EBITDA-margin på 40 prosent – en økning på 4 prosentpoeng fra året før.

– Vi reduserer kostnadene med 0,6 milliarder kroner, og alle våre virksomheter bedrer sine marginer. Robustheten i den norske virksomheten, den sterke inntektsveksten i Bangladesh og at inntektene igjen øker i Thailand er noen av høydepunktene for kvartalet, sier konsernsjef Sigve Brekke.

Enda bedre

Det gode resultatet gjør at Telenor nå tror årsresultatet vil bli enda bedre enn ventet.

– Basert på resultatene i første halvdel av 2017 og våre forventninger til utviklingen for resten av året, endrer vi de finansielle utsiktene for 2017. Vi øker forventet EBITDA-margin til 38–39 prosent, fra tidligere rundt 37 prosent, sier Brekke.

Han sier selskapet fortsatt forventer en organisk inntektsvekst på 1–2 prosent og at investeringer eksklusive lisenser og spektrum vil tilsvare 15–16 prosent av driftsinntektene.

Bangladesh-vekst

Telenor økte driftsinntektene med en drøy halv milliard kroner til snaut 31,5 milliarder, mens resultat før skatt falt fra 3,8 til 2,4 milliarder kroner.

Analytikernes spådommer sprikte mellom et overskudd før skatt på nesten 2 milliarder og et underskutt på 2,7 milliarder, ifølge Dagens Næringsliv. Årsaken til spriket er usikkerhet rundt hvor mye selskapet ville bokføre i gevinst og tap i andre kvartal.

Telenor melder om en gevinst på 3,5 milliarder kroner i forbindelse med en transaksjon i rubrikkvirksomheten. Samtidig ga salget av aksjer i det tidligere Vimpelcom – Veon – et tap på til sammen 7,5 milliarder kroner i andre kvartal.

Opp i Bangladesh

Telenor fikk 1,9 millioner nye mobilabonnementer i forrige kvartal. Bare i Bangladesh fikk konsernet 1,7 millioner nye abonnementer, og selskapet har nå 62 millioner kunder i Bangladesh alene. Totalt har Telenor 174 millioner mobilabonnementer.

Samtidig mistet Telenor-selskapet Dtaq i Thailand over 700.000 mobilkunder fra april til juni. Til tross for den skarpe konkurransen, økte selskapet både inntektene og resultatet.

Fakta om Telenors kvartalsresultat

Nøkkeltall fra Telenors resultatregnskap for andre kvartal 2017. Tall for samme periode i 2016 i parentes.

* Driftsinntekter: 31.470 millioner kroner (30.926 millioner kroner)

* Driftsresultat: 7.282 millioner kroner (6.304 millioner kroner)

* Resultat før skatt: 2.400 millioner kroner (3.793 millioner kroner)

Artikkeltags