Mer «Microsoft»-svindel

Ikke oppgi kredittkortnummer til «Microsoft»-svindlere.

Ikke oppgi kredittkortnummer til «Microsoft»-svindlere. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nordmøringer blir oppringt av svindlere. Husk å ikke oppgi sensitiv informasjon over telefon.

DEL

Er det et ukjent, dansk nummer som ringer på telefonen din? Da kan det være et svindelforsøk som mange nordmøringer blir oppringt av for tiden.

Det er den gjentagende «Microsoft»-svindelen som igjen er aktiv. Personen som ringer deg bruker et dansk nummer (landkode +45), snakker engelsk og spør om du gjør det samme.

Deretter utgir personen seg for å være fra Microsoft, og spør om du er i nærheten av pc-en din. Der er det nemlig et virus, hevder personen.

Er ikke fra Microsoft

Tidens Krav har fått tips fra flere nordmøringer som er blitt oppringt de siste dagene. De er alle blitt bedt om å skru på pc-en sin og får instruksjoner om hva som skal gjøres for å løse «virus»-problemet.

Det er ingen grunn til å gjøre som personen i telefonen sier. Han eller hun er slett ikke fra Microsoft, og ringer i et forsøk på å få tak i sensitiv informasjon.

To viktige råd: Ikke oppgi kredittkortinformasjon. Ikke tillat at personen får fjernstyre pc-en din.

- Kontakt banken

«Microsoft»-svindelen er etter hvert blitt velkjent i Norge.

Politiets operasjonsleder Frode Gjøsund har ikke fått meldinger om dette fra publikum de siste dagene, men oppfordrer folk til å passe på.

- Hvis folk frykter de har blitt svindlet, må de gjerne ta kontakt med banken sin for å sjekke, og så anmelde, sier Gjøsund.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken