Tar stuntet i Sunndal

Artikkelen er over 7 år gammel

Svingstangen til Richard Henriksen løsnet i Eikesdal. Nå vil han gjenta stuntet i Sunndal.

DEL

Basehopper Richard Henriksen var en hårsbredd fra døden da han turnet i svingstang på kanten av Strandkolvet i Eikesdal. Nå vil han gjenta stuntet i Sunndal.

Henriksen opplevde i august at boltene på svingstanga løsnet. Dermed falt han utfor den 1.200 meter loddrette fjellveggen Strandkolvet i Eikesdal.

Han var heldig som ikke ble drept. Hadde han sneiet borti fjellhylla før han rutsjet utfor, ville han ikke hatt en sjanse.

NRK-videoen av den norske fembarnsfaren som faller utenfor fjellkanten har gått som en farsott over hele verden. Det skriver NRK.

På TV

Han medvirket i TV-serien «Normal galskap» i regi av NRK da uhellet som lett kunne kostet ham livet, inntraff.

Programleder Are Sende Osen var sjokkert vitne til det som skjedde. Han var overbevist om at turneren og basehopperen hadde styrtet i rett i døden.

Heldigvis var han uskadd og ved full bevissthet. Dermed fikk han trukket i snora og utløst fallskjermen slik at han kom seg trygt ned.

Her kan du se hele episoden av «Normal galskap» om basehopperne.

Tågveggen

I ettertid har Richard Henriksen erkjent at dette var så nære, så nære. Men likevel vil han fortsette med slike stunt.

Til våren står Tågveggen i Sunndal for tur. Den er også om lag 1.200 meter høy, hvorav den loddrette delen utgjør 500 meter.

Sammen med Leif Johan Holand skal han turne i svingstang, og så gjøre et avsprang og hopp for deretter å lande trygt med fallskjerm nede i Litjdalen.

Filmen er et kunstprosjekt sammen med jazzmusikeren Nils Petter Molvær. Plana er å vise filmen blant annet på filmfestivaler og kunstutstillinger.

Tre klager

Det spørs imidlertid ikke om en klage fra fylkesmannen i Møre og Romsdal kommer til å sette en stopper for det vågale prosjektet.

Fylkesmannen har nemlig klaget på tre saker som ble behandlet av arbeidsutvalget i Dovrefjell nasjonalparkstyre 31. august.

Dette gjelder en søknad fra Nord Helikopter om tillatelse til landing på Katthammaren i Eikesdalsvatnet landskapsvernområde i forbindelse med filminnspilling for Freia-sjokoladen Kvikk-lunsj.

Den andre klagen gjelder en søknad fra André Bach om tillatelse til landing samme sted i forbindelse med reklamefilminnspilling for styrkedrikken RedBull.

Vil avvise

Og den tredje klagen gjelder en søknad om tillatelse til landing med helikopter ved Dalanebba i Sunndal.

Denne er fra filmselskapet Fuglefjellet i Ålesund som samarbeider med André Bach om den aktuelle filminnspillingen og kunstprosjektet der døds-stuntet på svingstang skal gjentas.

Klagene skal behandles i arbeidsutvalget for Dovrefjell nasjonalparkstyre mandag 5. november. Tilrådingen fra sekretariatet er at klagene avvises.

Det betyr i så fall at de videresendes til Direktoratet for naturforvaltning som skal uttale seg i saken, før klagene går videre til Miljøverndepartementet til endelig avgjørelse.

Artikkeltags