Har flere funksjonærer enn deltakere – avlyser tradisjonsrik konkurranse

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Den første Vårmila rundt Frei ble arrangert i 1973. Nå har Norodd flere funksjonærer enn påmeldte til rittet som skulle ha vært syklet 1. mai, og har derfor bestemt at det ikke blir noe av Vårmila 2019.

– Klubben har i det lengste ventet på ryttere som ønsker å melde seg på. Tendensen er som tidligere år, man sitter på gjerdet og venter, skriver Roger Nasvik på sykkelgruppas facebookside.

– Dette er ikke unikt, også andre ritt sliter med den samme tendensen. Nordea Ulstein har seks påmeldte til rittet 12. mai, legger han til.

Ifølge Nasvik har Norodd én gang tidligere avlyst Vårmila på grunn av dårlig deltakelse. Et annet år måtte det tradisjonsrike rittet avlyses på grunn av snøslaps i veien.

Nasvik legger på Facebook ikke skjul på at arrangørene er skuffet.

– Vi kan ikke basere oss på at etternølere kommer til start, når vi har et støtteapparat som er større enn antall deltakere. Da er det ikke fornuftig å arrangere ritt, skriver Nasvik.

Nå håper han Norodd sammen med de andre klubbene i kretsen, kan sette seg ned og evaluere hva som skal til for å få opp deltakelsen og ikke minst forhåndspåmeldingen til ritt i regionen.

Artikkeltags