Har tro på sterk oppslutning fra Nordmøre

Mads Gilbert og Anna Owczarz kjemper sammen for lokalsykehusene. 12. august er det nasjonal aksjon i Oslo.

Mads Gilbert og Anna Owczarz kjemper sammen for lokalsykehusene. 12. august er det nasjonal aksjon i Oslo.

Artikkelen er over 5 år gammel

Gjør seg klar for ny sykehusprotest utenfor Stortinget.

DEL

Onsdag 12. august blir det arrangert sykehusprotest foran Stortinget i Oslo, et nasjonalt arrangement der også Nordmøre deltar. I anledningen blir det gratis busstransport fra Kristiansund til hovedstaden for å få demonstrantene fram. Bussen har avreise fra Kristiansund tirsdag 11. august, kvelden før demonstrasjonen.

Så langt er det over 50 personer påmeldt. Arrangørene håper på at mellom 60 til 90 nordmøringer stiller opp foran Stortinget.

- Vi har god tro på flere påmeldinger, og vi vet at flere kristiansundere som bor i hovedstaden også skal delta, så det blir absolutt sterk oppslutning fra Nordmøre, sier Stein Kristiansen, som er med på å arrangere protesten.

På demonstrasjonen blir det flere appeller, også folk fra Nordmøre. Barnelege Anna Owczarz og professor Mads Gilbert er blant de som skal holde appellene. Demonstrasjonen blir arrangert av Folkebevegelsen for lokalsykehusene, et nasjonalt nettverk.

- Med de appellene har vi et meget bredt grunnlag. Den forrige demonstrasjonen var litt mer avgrensa i forhold til oppslutning. At vi får med oss såpass mange til Oslo på en virkedag er absolutt formidabelt, sier Kristiansen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken