Kvalshaug lover å legge alle kort på bordet

- Jeg er veldig forundret over dem som sier at i en høring i vårt øverste politiske organ ikke skal legge alle kort på bordet, sier John Harry Kvalshaug.

- Jeg er veldig forundret over dem som sier at i en høring i vårt øverste politiske organ ikke skal legge alle kort på bordet, sier John Harry Kvalshaug. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Eks-styrelederen vil gi Stortinget sin oppfatning av hvorfor han ble avsatt i Helse Møre og Romsdal.

DEL

SykehussakenJohn Harry Kvalshaug vil fortelle Stortinget sin versjon av hvorfor han ikke fikk fortsette som styreleder i Helse Møre og Romsdal.

Mandag formiddag var han en av mange som måtte stå da Per Olaf Lundteigen, Sp-medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité fylte bystyre­salen i Kristiansund, sammen med partiets første nestleder i helse- og sosialkomiteen Kjersti Toppe og den lokale stortingsrepresentanten Jenny Klinge.

Les også: Bretter opp ermene foran Høie-høringen

- Ukultur

Det har utviklet seg en situasjon i det norske storting der folk verken sier sannheten eller juger, mener Lundteigen.

I sine siste sju spørsmål til Bent Høie har komiteen gjort statsråden oppmerksom på at han ble spurt fire ganger i Stortinget før han fortalte sannheten til komiteen om hvordan han hadde uttrykt et ønske om et sykehus på Hjelset.

– Det er første bud at man kommer bort ifra denne ukulturen. Jeg skal medvirke til å rydde opp, men det er ikke så lett da det ikke er alle som er så glade i det, sa Lundteigen.

At det er nødvendig, overrasker John Harry Kvalshaug.

– Jeg er veldig forundret over dem som sier at i en høring i vårt øverste politiske organ ikke skal legge alle kort på bordet, men kan si omtrent hva du vil, sier Kvalshaug, som var den første av de fire helse­lederne som ble byttet ut av Høie i april 2014.

Utnevner saksfører

– Så du kommer til å fortelle om din oppfatning om hvorfor du måtte gå som styreleder?

– Ja, hvis jeg blir innkalt og det blir spørsmål om det, så kommer jeg til å gjøre det, sa Kvalshaug.

Tirsdag utnevner Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité saksordfører. Da besluttes også dato for høringen og hvor langt tilbake i tid den skal gå.

Artikkeltags