Bruker gatefest-dagen til å holde sykehusaksjon

DEL

«Tankesmie Sykehus Nordvest» skal lørdag ha aksjonsdag på Kongens Plass med temaet «Forsvar lokalsykehuset».

Der vil initiativtakerne presentere svarene fra partiene om lokalsykehus som de har hentet inn, samt at det blir apeller.

Organisasjonen har spurt partiene om det bør være fullverdige lokalsykehus i Volda og i Kristiansund. De ga fire svaralternativer hvor partiene måtte velge ja eller nei til fullverdige sykehus, og som ikke inkluderte et svaralternativ om distriktsmedisinsk senter (DMS).

– Svarene fra alle etablerte parti viser at man legger seg nesegrus for helseforetaket og ideologien med å styre vårt spesialisthelsetilbud som rene forretningsforetak, sa Stein Kristiansen til Tidens Krav om svarene han fikk fra politikerne.

Gatefest

Sykehusaksjonen skjer på samme dag som det er planlagt en gatefest i Kristiansund sentrum. Gatene skal pyntes, butikkene flytter ut på gata og det vil være gatemusikanter flere steder. Det blir rebus og skattejakt for hele familien rundt i sentrumsgatene.

Politikken foregår for øvrig i Skolegata, hvor det lørdag blir stands med politiske partier.

Folk fra flere partier

«Tankesmie Sykehus Nordvest» består av arbeidsutvalget Oddbjørn Lomundal (Uavhengig), Mette Grødahl (Nordmørslista), Steinar Berge (Frp) og Stein Kristiansen (Rødt). Øvrige medlemmer er Aase Fladseth (Uavhengig), Kjell D. Sørensen (Uavhengig), William Dyrnes (Uavhengig), Wenche Sæther (Høyre), Ingrid Uthaug (Uavhengig), Ildrid Melbye (Rødt), Torill Brunsvik (Rødt) og Kjell Bjarne Dahl (Rødt).

Artikkeltags