«Revolusjonerende» Tingvoll-teknologi skal testes på norske veier

Peder Strømsvåg til topps med brøytestikker. Foto: Aura Avis

Peder Strømsvåg til topps med brøytestikker. Foto: Aura Avis

Tre år med arbeid har gitt resultater.

DEL

Det er duket for demo av Tingvoll-firmaet RoadTech sin «revolusjonerende brøytestikkemaskin», som automatisk skrur stikkene ned i jorda. Det skriver firmaet i en pressemelding.

– Brøytestikkene settes ned automatisk med den nye maskinen, føreren av bilen må kun holde jevn fart på 8 km/t. Sammen med den patenterte maskinen er det utviklet og patentert en egen resirkulerbar skrubrøytestikke, som skrus ned i bakken. Tester viser at den sitter minst fire ganger bedre enn dagens løsning. Magasinet på lasteplanet har plass til i overkant av 1.400 stikker, så dette blir en helt ny hverdag for entreprenørene, skriver gründer Peder Strømsvåg fra Tingvoll.

Videre i pressemeldingen skriver RoadTech at den mye maskinen vil redusere mengden plast som ender opp i naturen.

De skriver at det settes ut store mengder brøytestikker hvert år, og at flere av disse brekker eller forsvinner – ofte ut i naturen.

Firmaet har satt opp flere demonstrasjoner, men for interesserte på Nordmøre gjelder det å plotte 25. september, klokken 11.00, ved Thon Hotel Vårsøg i Surnadal, inn i kalenderen.

– Vi kommer til å demonstrere maskinen utover i september, og deretter velge partnere for sesongene framover, sier Strømsvåg – Dette er framtidens måte å håndtere brøytestikker på, både med tanke på egen lønnsomhet for entreprenøren og ikke minst miljøet. Vi kaller det gjerne en grønn revolusjon på vei! skriver Strømsvåg i pressemeldingen.

Artikkeltags