Nytt forsøk på å rette opp asfaltfadesen

NYLAGT: Deler av den nylig reasfalterte fylkesveien, har fått nytt toppdekke etter at det forrige viste seg å gå i oppløsning.

NYLAGT: Deler av den nylig reasfalterte fylkesveien, har fått nytt toppdekke etter at det forrige viste seg å gå i oppløsning.

Artikkelen er over 1 år gammel

Nylig reasfaltert fylkesvei får nytt toppdekke.

DEL

Denne uka har entreprenør NCC arbeidet på fylkesvei 670 mellom Skei og Kvanne i Surnadal igjen. Deler av den nylig reasfalterte veien har fått nytt toppdekke etter at det forrige viste seg å gå i oppløsning.

Flere korte strekk er blitt oppfrest og deretter fått nytt toppdekke. Nå håper både entreprenør og Statens vegvesen at resultatet blir bra nok til å holde noen år.

– Det var tydelige feil på noen punkter av den asfalterte strekninga, sier Thor A. Lunaas i Statens vegvesen til avisen Driva.

Som tidligere omtalt vil det som må beskrives som en asfaltfadese få etterspill.

– Vi tar ut masseprøver for å analysere asfalten for å se om det er feil ved massesammensettingen, hulrom eller andre mangler. Entreprenøren må følge opp strekningen framover for å se om det oppstår nye skader. Det kan være en fare for at det kan skje. Vi vet mer når asfaltprøvene er ferdig analysert. Vi følger opp strekningen. Vi har fem års garantitid på arbeidet som er utført, skrev Lunaas i et brev til ordfører Lilly Gunn Nyheim, som ba om svar på hvorfor den nylig lagte asfalten allerede var i ferd med å gå i oppløsning.

Artikkeltags