Talgø blir største eier i Tradbo

Talgø Invest har kjøpt 75 prosent av aksjene i Tradbo. Her konsernsjef Terje Talgø.

Talgø Invest har kjøpt 75 prosent av aksjene i Tradbo. Her konsernsjef Terje Talgø.

Artikkelen er over 1 år gammel

Talgø Invest har kjøpt 75 prosent av aksjene i entreprenørfirmaet Tradbo i Tingvoll fra M. Romuld & sønner. Det skriver selskapet i en pressemelding.

DEL

– Talgø vil med dette kunne tilby totalentrepriser i forbindelse med levering av elementbygg fra egen elementfabrikk med Tradbo som utførende, heter det i pressemeldingen.

Tradbo har vært Byggmakker Bytås sin største kunde, og de to har samarbeidet nært i 35 år. De siste årene er dette samarbeidet utvidet til også å omfatte elementavdelingen i Talgø. Kranaskjæret i Kristiansund er et slik eksempel der Tradbo har vært utførende entreprenør engasjert av Talgø.

Er etterspurt

Talgø Invest begrunner oppkjøpet med at markedet har etterspurt totalentrepriser.

– Med egne byggevarebutikker, elementfabrikk og utførende entreprenør i samme konsern, vil Talgø nå på en smidig måte kunne levere de komplette løsningene markedet etterspør, skriver Talgø Invest i pressemeldingen.

Tradbo har i dag cirka 18 årsverk og har en omsetning på cirka 25 millioner kroner i året. Selskapet skal fortsatt ledes av Tor Olav Vatn fra lokalene på Aspøya Fjordsenter.

Øvrige eiere i Tradbo er Tingvoll interiør med 10 prosent av aksjene. Det resterende er mindre poster fordelt på ansatte og tidligere ansatte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken