Eventyrfisket har roet seg litt

FANGST: Arne O. Sæter er en av mange som har fått laks i Surna i den eventyrlige starten av årets laksesesong. Denne laksen veide åtte kilo og ble tatt ved Pomphuset ved Øyasætra 9. juni.

FANGST: Arne O. Sæter er en av mange som har fått laks i Surna i den eventyrlige starten av årets laksesesong. Denne laksen veide åtte kilo og ble tatt ved Pomphuset ved Øyasætra 9. juni. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Men fremdeles biter laksen i Surna.

DEL

Etter en eventyrlig start av årets laksefiske, ble det mer normale tilstander i Surna i andre uke av sesongen.

Da laksefisket startet torsdag 1. juni, ble det tatt laks over en lav skog i Surna. På de første fire dagene ble det tatt nesten 100 lakser med en totalvekt på 725,4 kilo, ifølge statistikken som nettportalen surna.no oppdaterer hver uke.

På riktig dårlige sesonger er så mange laks det som blir tatt på en hel måned. Som det var spådd; mange av laksene var av det store slaget (over 7 kilo).

Et slikt fiske kunne naturligvis ikke fortsette veldig lenge, noe det da heller ikke gjorde. Den første hele uken av sesongen (uke 23 fra 5. juni til og med 11. juni), ble en normaluke med 50 laks på til sammen 360 kilo. Fremdeles er det flest storlaks, og hittil i år er det tatt 101 lakser med vekt på sju kilo eller mer.

Aller største laks er det Geir Malmedal som har tatt. Han fik på land en rugg på 12,3 kilo i Mogstad-sonen i uke 23. 88 år gamle Johannes Weum (Mogstad) er nummer to med en laks på 12,5 kilo, og Johan Tørrisen (Skeishølen) er på siste pallplass med en laks på 12,0 kilo.

Artikkeltags