Vil gjøre folk tryggere på topptur

Terrenget oppover mot Tydalsnebba nord for Kårvatn, er godt egnet og lett tilgjengelig for skredkurs. Foto: Gudmund Kårvatn

Terrenget oppover mot Tydalsnebba nord for Kårvatn, er godt egnet og lett tilgjengelig for skredkurs. Foto: Gudmund Kårvatn

Artikkelen er over 1 år gammel

– Nytt og lettere skiutstyr gjør at folk går i brattere terreng. Da er det viktig å ha kunnskap om skred. Det sier Gudmund Kårvatn.

DEL

Helga 15. til 18. februar er det skredkurs på Indre Nordmøre, nærmere bestemt på Kårvatn. Arrangør er Kårvatn Fjellutstyr.

– Så vidt meg bekjent, er det ikke andre tilbud om skredkurs i vår region. Det er cirka 20 år siden det første skredkurset ble avholdt her på Kårvatn, og det er stas å endelig kunne tilby et kurs igjen, sier Gudmund Kårvatn, gründeren bak Kårvatn Fjellutstyr.

Randonee

Stadig flere kjøper randonee-utstyr. Dette er ski, støvler og bindinger som er beregnet på toppturer. Utstyret er lett og fungerer både oppover og nedover.

– Interessen for toppturer har vært stor i mange år. Vi selger mye av dette, og en god del av dem som kjøper slikt utstyr, er førstegangskjøpere. Kunnskapen om det å ferdes trygt i fjellet vinterstid, varierer stort, sier Kårvatn.

Tre dager

Kurset starter torsdag 14. februar om ettermiddagen og varer til søndag. Deltakerne bor i selvbetjeningshytta på Kårvatn.

– Kurset passer for alle som skal på topptur. Målet er å lære mer om hvordan man tar trygge veivalg, sier Kårvatn.

I tillegg til undervisning inne, blir det også praktisk opplæring ute i terrenget.

– Det blir også noen topper, sier Kårvatn.

To instruktører

Instruktører er Bastien Dupuy og Magnus Irgens, som begge har solid erfaring fra skikjøring i alpint terreng. Irgens er sertifisert skredinstruktør gjennom Norsk fjellsportforums utdanning, mens Dupuy har bakgrunn fra de franske alpene og har sertifisering blant annet fra det amerikanske utdanningssystemet. Kurset vil bli holdt både på engelsk og norsk.

Fine forhold

– Det er fine skiforhold i området rundt Kårvatn, og det har vært mye folk i fjellet hver helg. Heldigvis har vi så langt i vinter sluppet unna det mest ekstreme været. Men det har vært en del vind som har flyttet på snøen, sier Kårvatn.

Her kan du lese mer om kurset:

Skredkurs


Artikkeltags