Gå til sidens hovedinnhold

Til angrep på skjønnhetstyranniet

Artikkelen er over 5 år gammel

Siri Vullum første leder av Surnadal Sanitetsforening.

Etter en tids sondering om det skulle være en mulighet til å få til en ny forening i Surnadal, satte fylkesleder Elinor Bolme og Siri Vullum i gang prosessen med nyetableringen.

Ti personer møtte på stiftelsesmøte mandag kveld, og flere hadde på forhånd signalisert at de ville bli med etter hvert.

Et interimstyre ble valgt, med Siri Vullum som leder. Mette Helen Mikkelsen, Anne Lise Skralthaug, Ann Helen Gjerdevik og Elinor Bolme er med som styremedlemmer og Britt May Hollås og Astrid Roaldset som varamedlemmer.

- Damene ser lyst på å arbeide videre for et trygt og inkluderende samfunn ved å aktivisere nye medlemmer til frivillig innsats innenfor helse- og sosialområdet, med fokus på kvinner i alle aldre her i Surnadal, heter det i en pressemelding fra den nye foreningen.

Foreningen blir nå en av 650 andre lokalforeninger tilhørende Norske Kvinners Sanitetsforening og håper å vokse seg større utover våren. Allerede nå går det an å melde seg inn i den direkte på sanitetskvinnene.no.

- Vårsøghelgas Drivadebatt fredag 27. mai er allerede lagt inn i kalenderen for foreningen, da årets tema er fokus på skjønnhetstyrraniet. Et tema som Sanitetskvinnene har hatt som satsningsområde på over lengre tid nå. Og som vi kommer til å jobbe med også i den nye foreningen. Blant annet, skriver foreningen i sin aller første pressemelding.

Kommentarer til denne saken