Inviterer til en dag med omsorg

SAMARBEID: Lederne Mette Helen Mikkelsen i Surnadal sanitetsforening og Reidar Brøske i Surnadal Røde Kors har inngått et formelt samarbeid om omsorgsberedskap.

SAMARBEID: Lederne Mette Helen Mikkelsen i Surnadal sanitetsforening og Reidar Brøske i Surnadal Røde Kors har inngått et formelt samarbeid om omsorgsberedskap.

Artikkelen er over 3 år gammel

Røde Kors og sanitetsforeningen i Surnadal har inngått formelt samarbeid. Første fellesopptreden blir en fagdag med fokus på omsorgsberedskap.

DEL

I erkjennelsen av at de begge utfører oppgaver knyttet til omsorg når ulykken er ute, har Surnadal Røde Kors og Surnadal sanitetsforening inngått et formelt samarbeid.

– Styrene har fattet vedtak om samarbeidet. Vår omsorgsgruppe og saniteten har langt på vei har de samme oppgavene i forbindelse med oppdrag, sier Reidar Brøske, leder i Surnadal Røde Kors.

– I sum utgjør vi en pakke, og nå skal vi ha umiddelbar kontakt når alarmen går slik at vi dekker det omsorgsbehovet som oppstår ved ulykker, leteaksjoner og andre hendelser der vi deltar som en del av omsorgsberedskapen, sier Mette Helen Mikkelsen, leder i Surnadal sanitetsforening.

Begge gruppene har samarbeidsavtaler med kommunen, og er dermed en del av beredskapen som trer i kraft ved hendelser.

– Vi fikk et innspill fra Elinor Bolme, leder for sanitetskvinnene i Møre og Romsdal, om at vi burde se på muligheten for et formelt samarbeid om omsorgsberedskapen, sier Mikkelsen.

For å få satt ekstra fokus på den frivillige omsorgsberedskapen, arranger de to foreningene lørdag 19. august en fagdag om temaet.

– Vi inviterer til en fagdag der vi skal belyse hvor den frivillige innsatsen kan brukes best mulig.

En fryd

Fagdagen arrangeres på Thon hotel, Vårsøg. Konferansier er Jenny Klinge, som i likhet med foredragsholderne stiller uten vederlag.

– Det har vært en fryd å arbeide og planlegge fagdagen. Alle er så positive, både lokale sponsorer og foredragsholdere som sammen gjør det mulig at fagdagen blir gratis, sier Brøske.

- Målgruppen for fagdagen, som er lagt til en lørdag før skolen tar til og ikke minst jakta starter, er egne medlemmer lokalt og regionalt, nødetatene, helsesektoren og andre ansatte i omsorgsarbeid, sier Mikkelsen, som sammen med Brøske har hatt med seg Elinor Bolme (leder i Møre og Romsdal sanitetskvinner), Elin Bøklep Bøe (leder omsorgsavdelingen i Surnadal Røde Kors) og Marit Elin Eid (nestleder i omsorgsavdelingen).

Først til mølla

– Vi har satt et tak på 100 deltakere, så her er det først til mølla ved å melde seg på til mette.helen@svorka.net, og på grunn av servering senest innen 12. august, sier Mikkelsen.

Foredragsholderne er Tor Arne Moen (brannsjef Surnadal), May Britt Buhaug (seniorrådgiver i Norske Kvinners Sanitetsforening), Renate Frøyen (seniorrådgiver, Fylkesmannen), Ivar Vikan (nettsjef Svorka) og Snorre Gundersen (visepresident i Norges Røde Kors).

Artikkeltags