Oppistua Øye nominert til Matprisen 2018

Solveig Haglund fra Surnadal er nominert til Barne- og ungdomsprisen under Matprisen 2018.

Solveig Haglund fra Surnadal er nominert til Barne- og ungdomsprisen under Matprisen 2018.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat og deles i år ut for femte gang.

Oppistua Øye i Surnadal er nominert i til Barne- og ungdomsprisen.

Det melder Matprisen og DebioInfo i ei pressemelding.

Gården Oppistua Øye drives av Solveig Haglund. Hun har siden 2006 samarbeidet med Øye skole i Surnadal om å bruke gården som læringsarena. I tillegg til skolehage, tilbyr Haglund en rekke andre opplegg for ulike grupper med bakgrunn i gårdsdrifta med gress, poteter, grønnsaker, urter, frukt, bær og blomster.

Solveig Haglund er en svært anerkjent Inn på tunet-tilbyder. Hun har etablert et fast tilbud med et sterkt pedagogisk program som involverer svært mange læringsmål. Solveig er en «stayer», en som ivrer for at barn og unge skal få kjennskap til dyr og gårdsdrift.

Vinnerne av Matprisen 2018 offentliggjøres under prisutdelingen på Vippa i Oslo 19. november.

Årets jury består av Heidi Bjerkan, Ingrid Kleiva Møller (miljøsjef Øyafestivalen), Elise Matilde Lund (daglig leder, stiftelsen Kore), Else Thorenfeldt (bonde, Korsvold Gård), Cath Røsseland (sponsorsjef, Øyafestivalen), Esben Holmboe Bang (Maaemo), Liv Solemdal (rådgiver, NORSØK og mat- og miljøveileder i Matvalget) og Thomas Horne (forfatter og foredragsholder).

Artikkeltags