Nå skal disse slippe å ha adresse i elva

UT AV ELVA: Disse boligene i Midtvegen i Grytåfeltet bor per i dag på adressen Surna, som er navnet på elva gjennom dalen. Nå mener kommunen det er på tide at også disse får et postnummer som ikke indikerer at de bor i ei elv.

UT AV ELVA: Disse boligene i Midtvegen i Grytåfeltet bor per i dag på adressen Surna, som er navnet på elva gjennom dalen. Nå mener kommunen det er på tide at også disse får et postnummer som ikke indikerer at de bor i ei elv.

Artikkelen er over 3 år gammel

Kommunen vil at alle i nedre Surnadal skal ha samme postnummer, og flytter de som har adresse i elva over til de andre i området.

DEL

Formannskapet i Surnadal møtes tirsdag. Der skal blant annet en sak om postnummer for innbyggerne i nedre Surnadal behandles.

I dag er det slik Norges postnumre er bygget på et firesifret system som ble innført i 1968. Med automatisert sortering, blir det ifølge saksutredningen mye feilsendt post i Surnadal siden avsenderne ofte ikke vet om adressaten bor på 6650 Surnadal eller 6652 Surna.

– Posten er i dag nøye på at adresseringa er riktig. Det har vore mange revisjonar av postnumra, og det er særleg to trekk som har gjort seg gjeldane: mindre poststader i distrikta er lagt ned, mens stadig fleire byar er delt inn avgrensa område med eigne postnummer. I Surnadal kommune er og fleire poststader lagt ned, men postnumra og adressene er oppretthalde. Det gjeld og 6652 Surna, skrives det i saken til politikerne.

750 «bor» i elva

I Surnadal er det cirka 750 husstander i nedre Surnadal som har 6652 Surna som postadresse. 6652 strekker seg fra halve Grytåfeltet til Bøvra og ut fjorden på sørsida. 6650 strekker seg fra dette området og oppover til 6655 Vindøla på begge sidene av elva og til 6640 Kvanne.

Kommunen har fra Posten fått beskjed om at det må komme en henvendelse dersom man ønsker å endre adresser.

Rådmannen er klar på at et felles postnavn for nedre Surnadal gjør det enklere for avsenderen å vite hva som er rett adresse for mottaker. I dag er posten nøye på riktig adressering og grensen mellom 6652 og 6650 er uklar for mange. Det betyr igjen at mange tar feil og får brev og annet i retur.

– Det er no innanfor båe postnumra blitt tildelt adresser på eigedomane slik at det er blitt lettare å finne fram samanlikna med korleis det var før ein fekk vegadresser, skrives det i saken.

– 6650 er best

I valget mellom de to alternativene 6650 og 6652, mener rådmannen at 6650 er det beste. Dette begrunnes blant annet med at Surna er navnet på elva som deler dalen i to, og derfor ikke et geografisk område.

Rådmannen foreslår derfor at kommunen søker Posten om at området 6652 Surna blir lagt ned som postadresse og i stedet blir del av 6650 Surnadal.

Artikkeltags