Gå til sidens hovedinnhold

Gammelordføreren vil ha mer liv i kommunestyret

Artikkelen er over 3 år gammel

Kjedet seg så mye at han tegnet en stygg katt under kommunestyremøtet.

Gammelordfører Bergsvein Brøske (Sp) synes starten på kommunestyrene i Surnadal er kjedelig.

Det vil han derfor ha gjort noe med, og tok opp problemstillingen under spørrekvarteret da Surnadal kommunestyre startet torsdag morgen.

Brøske, som var ordfører i Surnadal i over ti år, er vara i kommunestyret.

– Sist jeg var her, tegnet jeg en katt! Og ifølge Nils Håvar (Øyås, journ.anm.) var den ikke fin heller, sier Brøske.

Vil stille spørsmål

Det er spesielt i starten av kommunestyrene at vararepresentanten kjeder seg. Det er ofte mange orienteringer fra ordfører og rådmann, men da uten mulighet til å stille spørsmål og følge opp det som blir sagt.

Brøske viser også til at spørsmål til spørrekvarteret må leveres to dager før møtestart. Dermed blir det liten nerve i møtene, mener Brøske.

Han vil derfor at det skal åpnes for at opposisjonen får inntil tre korte spørsmål eller kommentarer, og posisjonen to korte spørsmål, knyttet til orienteringene. I tillegg vil han at det skal bli lov til å komme med et spontanspørsmål fra både opposisjon og posisjon under spørrekvarteret.

– Synd

Ordfører Lilly Gunn Nyheim tok orienteringen fra Brøske til etterretning.

– Jeg synes det er synd at representanten kjeder seg i møtene under orienteringene fra meg og rådmannen. Det er mindre enn ett år siden at dere i Sp etterlyste orienteringer om hva som skjer mellom møtene, og det er det vi følger opp med orienteringene. Det er mindre enn ett år siden møtereglementet ble vedtatt. Vi tar med rådene til neste gang dette skal behandles. De fleste kommuner har mer enn to virkedager på spørsmål til spørrekvarteret. Tipsene tas med til rulleringen av planen, sier Nyheim.

– Gørr kjedelig

Det er ikke bare i kommunestyret at det er kjedelig. Det er visst slik i ungdomsrådet også. Sondre Ormset (Sp) i kommunestyret er medlem i ungdomsrådet. Også han kjeder seg.

– Det er ikke satt opp et eneste møte, det er gørr kjedelig og ikke et politisk verksted slik det skal være. Vi må sørge for at ungdomsrådet får mer å gjøre, og vi må spørre ungdomsrådet om råd i alle saker som angår ungdommen, noe de fleste sakene er, sier Ormset.

Kommentarer til denne saken