Gå til sidens hovedinnhold

Doblet støtten til lokal entreprenør

Artikkelen er over 3 år gammel

- Midt i blinken for bruken av næringsfondet, sier forslagsstiller Jon Nordvik (Ap).

Kommunestyret i Surnadal sa torsdag ja til søknaden fra lokal entreprenør Mikkelsen Maskin AS som søkte kommunal støtte til innkjøp av nytt knuseverk for returasfalt og returbetong.

Totalkostnaden er opplyst å bli fire millioner kroner, og Mikkelsen Maskin søkte kommunen om investeringsstøtte på to millioner kroner. Det er planlagt å bruke 250.000 kroner i egenkapital, 250.000 kroner eget arbeid, 1,5 millioner kroner i banklån. Dette under forutsetning av to millioner kroner i tilskudd fra det kommunale næringsfondet.

Beskjeden tilrådning

Det mente rådmannen var i meste laget, og foreslo en støtte på 150.000 kroner.

Da saken skulle behandles i formannskapet forleden, ble det for travelt for politikerne, som måtte utsette denne og flere andre saker. Rådmannen ba etter samtale med ordfører om at denne søknaden likevel kunne få sin konklusjon i kommunestyret torsdag, noe politikerne var med på.

Og politikerne var mer positiv til opplegget enn administrasjonen.

– Dette er en søknad midt i blinken for bruken av det kommunale næringsfondet. Jeg synes vi skal øke støtten til det dobbelte av det rådmannen foreslår, sier Nordvik.

Enstemmig

Han er politikeren som mislikte sterkt at næringsfondet i Surnadal tidligere i år ble brukt til å støtte fotballaget KBK i Kristiansund, som fikk 30.000 kommunale kroner fra vårsøgkommunen.

I likhet med Nordvik var et enstemmig kommunestyre enig i at søknaden fra Mikkelsen Maskin burde støttes med mer enn det rådmannen la opp til.

– Jeg er helt enig med Nordvik. Gjenbruk av asfalt og betong er miljøvennlig, sier Erik L. Moen (MDG).

Avfall

Dermed ble det 300.000 kroner til prosjektet der Mikkelsen Maskin har planer om å kjøpe inn knuseverk som skal monteres ved Trelastvegen på Syltøran der bedriften allerede i 2016 fikk Fylkesmannens tillatelse til mottak og mellomlagring av returasfalt og returbetong. Dette er som avfall å regne, og kan verken dumpes eller graves i fyllinger eller liknende.

Planen er at asfaltavfallet skal knuses ned til granulat til gjenbruk. Betongen knuses og kan da brukes som fyllmasse. 

Det er søkt om og godkjent at knuseverket årlig kan ta imot inntil 5.000 tonn returasfalt og 350 tonn betong. Dette kan lagres i inntil ett år.

Kommentarer til denne saken