Usedvanlig flotte forhold for sykling i påskefjellet

TIL TOPPS: John Øye syklet fra alpinsenteret i Surnadal til toppen av Strengen, en distanse på drøye 11 kilometer. Han er ikke en typisk sefie-kar, så bilder av ham på toppen finnes ikke å oppdrive.

TIL TOPPS: John Øye syklet fra alpinsenteret i Surnadal til toppen av Strengen, en distanse på drøye 11 kilometer. Han er ikke en typisk sefie-kar, så bilder av ham på toppen finnes ikke å oppdrive. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Surnadalingen John Øye er glad i gå på ski, men enda gladere på to hjul.

DEL

Da han så at noen halsabøgg hadde syklet på Blåfjellet tidligere i påska, tok han like godt sykkelen med seg på tur påskelørdag.

- En aldeles fantastisk flott tur. Det sier litt at jeg faktisk stoppet fire ganger for å ta bilde, sier Øye til Tidens Krav lørdag kveld.

Han syklet til sammen 22,2 kilometer tur/retur alpinsenteret i Surnadal og fjellet Strengen, som har et toppunkt på 890 meter. Han brukte 2 timer og 27 minutter på turen.

Inviterte til sykling

Forholdene i fjellet på indre Nordmøre er de siste dagene blitt veldig spesielt: Det er stenhard snø samme hvor du ferdes, i alle fall om du er litt tidlig ute før sola varmer opp de mest solutsatte sørvendte liene. Og det er mye snø i fjellet. Derfor er det like fint å gå uten ski, og Øye fant altså ut at føret inviterte til sykling i påskefjellet!

Jo da, om du sier sone 2 og mener sone 4! Jeg var drittsvett ved Skihytta, det er bratte lier, vettu!

John Øye, syklist i påskefjellet

- Føret er bare genialt! Jeg syklet stort sett i den oppkjørte traseen, men det var nesten like fint å sykle uansett hvor jeg var, sier Øye.

- Syklet du hele veien?

- Nei, men det var ikke føret som var årsak til det, men andre grunner som O2-opptak.

- Ikke en klassisk sone-2-økt ...?

- Jo da, om du sier sone 2 og mener sone 4! Jeg var drittsvett ved Skihytta, det er bratte lier, vettu!, sier Øye, som ikke legger skjul på at det ble en skikkelig treningsøkt.

- Og det var en del rare blikk fra skigåere da jeg kom syklende ned fra fjellet, ler Øye.

Planer om nye turer

Han brukte en sykkel av typen fatbike med ballonghjul, som er bredere enn vanlig sykkeldekk.

- Sykkelen ble kjøpt for noen år siden, da det var en lang periode med barfrost før jul. Da er dette en ypperlig sykkel, men den passet utmerket på snøforholdene i dag også. Men i dag kunne jeg ha brukt en helt vanlig sykkel, så fine forhold er det, sier Øye, som anbefaler alle å ta fram sykkelen og prøve seg i påskefjellet før vårvarmen kommer.

- Det meldes mildere vær ut i neste uke. Det flotte føret vil nok holde seg noen dager til, sier Øye.

Et par kamerater vil ha ham med seg på Strengen tirsdag, og allerede søndag har Øye planer om ny tur.

- Vi har hytte på Hamnes, så jeg planlegger å sykle fra Nordmarka Idrettssenter og ut til Hamnes. Det tror jeg blir en kjempetur, det også. Det er ikke noe som gir deg den gode frihetsfølelse som å sykle, sier den spreke surnadalingen.

Artikkeltags