Emisjon ga 102,8 millioner for Surnadal sparebank: – Interessen var overveldende

Adm. banksjef Allan Troelsen i Surnadal sparebank er godt fornøyd med at så mange benyttet muligheten til å bli medeier i banken.

Adm. banksjef Allan Troelsen i Surnadal sparebank er godt fornøyd med at så mange benyttet muligheten til å bli medeier i banken.

Artikkelen er over 2 år gammel

354 interessenter har tegnet for 102,8 millioner kroner i egenkapitalbevis i Surnadal sparebank.

DEL

Dette kommer fram av en pressemelding om emisjonen fra Surnadal sparebank onsdag. Styret i banken behandlet tildelingen av egenkapitalbevis i styremøte på onsdag, etter at banken avsluttet tegningsperioden fredag 9. mars. 

– Interessen for å delta i emisjonen var overveldende. Vi er meget godt fornøyd med at så mange benyttet muligheten til å bli medeier i banken. Vi opplever at vi er attraktive og vil fortsette å gjøre vårt beste for at våre eiere også framover skal være godt fornøyd med investeringen, skriver adm. banksjef Allan Troelsen i pressemeldingen.

Skal på børs i april

Egenkapitalbevis er utbytteberettiget og har mange likhetstrekk med aksjer i aksjeselskap, men gir ikke eierrett til hele selskapsformuen og har en begrenset eierinnflytelse.

6. april skal Surnadal sparebank noteres på Oslo Børs på Merkur Market. Dette blir den tredje banken på Nordmøre som kommer på børs, etter at Sparebank 1 Nordvest ble notert i høst, og Sunndal sparebank blir notert på Merkur Market torsdag denne uka.

Får bekreftelse

Etter emisjonen har Surnadal sparebank fått flere nye eiere og har nå nærmere 500 eiere totalt. Disse eier 23,2 prosent av banken.

– Alle som har tegnet seg har fått tildelt egenkapitalbevis og vil få en bekreftelse på i disse dager. I og med at det var så stor interesse vil dessverre ikke de som ikke var eiere fra før eller kjøpt tegningsretter i forbindelse med emisjonen få tildelt så mange egenkapitalbevis som de hadde tegnet seg for. De får tildelt 6,7 prosent av de bevisene de hadde tegnet, skriver Troelsen i pressemeldingen.

Surnadal sparebank har over 40 ansatte fordelt på hovedkontor i Surnadal og kontorer i Kristiansund og Trondheim. Forretningskapitalen er på 6,8 milliarder kroner og egenkapitalen er på 360 millioner kroner.

Artikkeltags