Nordmøringene var best, men finaleplassen glapp

NESTEN: Erik Kårvatn (fra venstre), Amund Pihl Strand og Synnøve Aukan Meisingset svarte godt for seg under den første delfinalen i Klassequizen, men ble felt av regler som betydde at de tre beste lagene skulle kjempe om to finaleplasser.

NESTEN: Erik Kårvatn (fra venstre), Amund Pihl Strand og Synnøve Aukan Meisingset svarte godt for seg under den første delfinalen i Klassequizen, men ble felt av regler som betydde at de tre beste lagene skulle kjempe om to finaleplasser. Foto:

Surnadalingene gjorde det knallbra i delfinalen i Klassequizen på NRK, men ble slått ut i ekstrarunden. Laget kan likevel komme til hovedfinalen.

DEL

Erik Kårvatn, Synnøve Aukan Meisingset og Amund Phil Strand fra Surnadal ungdomsskule var deltakere i den første delfinalen i NRKs Klassequiz, som ble vist på NRK1 lørdag kveld.

Etter at 543 skoler fra hele landet deltok i de innledende rundene, var det 36 lag som gikk videre til delfinalene som vises på NRK. Surnadalingene gjorde det kjempebra og ledet etter de første 57 spørsmålene med hele 49 korrekte svar.

Mange trodde da at Surnadal var videre til hovedfinalen som går av stabelen 18. mai. Reglene er imidlertid slik at de tre beste lagene skal kjempe om to finaleplasser i en ekstrarunde med ni spørsmål fordelt på tre runder der man i tillegg til å svare så kjapt som mulig også måtte sprekke seg gjennom vegger av ballonger.

Dessverre for elevene fra Surnadal, ble det bom på ett av spørsmålene, som betydde at sluttiden i mål ble den svakeste av de tre finalelagene. Men det var marginalt mellom nummer to og tre; under ett sekund skilte surnadalingene fra plass i hovedfinalen.

Det kan fremdeles ende med finaleplass for nordmøringene, men da må de øvrige lagene som ender på tredjeplass ha dårligere tid enn det Surnadal oppnådde.

Artikkeltags