Foreslår laksedager i stedet for laksefestival

Georg Solem lanserer forslaget om Laksedagene i Surnadal, som en erstatning av Norsk Laksefestival som er vedtatt avviklet.

Georg Solem lanserer forslaget om Laksedagene i Surnadal, som en erstatning av Norsk Laksefestival som er vedtatt avviklet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Håp for både festglade og lakseinteresserte.

DEL

Det er som kjent bestemt at Norsk Laksefestival avvikles. Det er styrene i henholdsvis Surna elveeierlag og Surnadal jeger- og fiskerforening som eier stiftelsen Norsk Laksefestival, og styrene har vedtatt at de ikke lenger vil stå som arrangør.

Men nå kan det likevel være håp om at det blir en form for festival likevel. Under et frokostseminar i regi kommunen og Surnadal Næringsforening onsdag morgen, lanserte nemlig Georg Solem i Surna elveierlag forslaget til Laksedagene i Surnadal og hvordan neste års festival kunne se ut.

Det er nettportalen Trollheimsporten som melder dette onsdag.

Solem oppfordrer alle i Surnadal til å ta ansvar for sitt felt under festivalen. Solem mener Camp Villaks og Villaksens dag skal være på samme helg, og at Camp Villaks fremdeles skal starte på torsdag og avsluttes lørdag.

På fredag ønsker han laksepub med øltelt og quiz, og foreslår at Thon Hotel Surnadal eller Brekkøya kan ta ansvar for dette. Lørdag er Villaksens dag, med fluefiskekurs og avslutning for Camp Villaks. Under fiskekonkurransen ønsker han å utfordre politiske partier, bedrifter og liknende i Surnadal til å delta. Premieutdelingen bør legges til torvet ved kulturhuset. Norgescup i Strongman kan også bli en programpost.

Lørdag kveld ser Solem for seg at det blir laksepub i ølteltet, etterfulgt av laksefest på tradisjonelt vis ved kulturhuset. På søndag ønsker Solem at alle spisestedene i Surnadal serverer laks til middag. Det store andeløpet blir arrangert med premieutdeling på scenen. I tillegg ønsker Solem at det skal være boder og telt med lokalmat og lokalt håndverk, og kanskje et lakseforedrag i Storstuå.

Dersom alt dette faller på plass, er det ikke så mye som mangler i forhold til det publikum er vant med etter 19 ganger med Norsk Laksefestival.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken