Lyser på ny ut pris med skulptur fra nordmørskunstner

Slik ser Ole Mauseths bronseskultur ut.

Slik ser Ole Mauseths bronseskultur ut.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Norsk Pelsjegerpris – også kalt John S. Opdahl-prisen – lyses nå ut for fjerde gang. En del av prisen er en bronseskulptur fra kunstneren Ole Mauseth fra Surnadal.

Prisen, som ble utdelt første gang i 2016, skal «hedre fangstmenn, jegere, lag og/eller foreninger som nasjonalt og/eller internasjonalt som har gjort, eller gjør seg særlig bemerket for sin innsats innen forvaltning og utøvelse av jakt og/eller fangst på en human, effektiv, samfunnsnyttig og/eller forvaltningsmessig bærekraftig måte».

Den er også ment å skulle oppmuntre til å holde fangsttradisjoner i hevd.

Det var Anne C. Nesje Bjerkenås som i sin tid opprettet prisen, etter tillatelse av John S. Opdahl, som regnes som en levende legende innen fangstverden i Norge og Europa. Siden 1986 har han blant annet drevet Fangstmannsforeningen og årlig redigert tidsskriftet «Norsk Fangstmann», som etter hvert fikk navnet «Jeger og Fangstmann» og «Pelsjeger».

Prisen består som nevnt av en skulptur i bronse av John S. Opdahl selv, laget av billedhogger Ole Mauseth, en diplom, samt en «Pelsjegerpakke». Det vil si utstyr til en verdi av 5.000 kroner. Nominasjoner kan rettes til juryen på adressen thenorwegianfurtrapperaward@yahoo.com innen 15. februar 2019.

Utdelingen av prisen skjer årlig i anledning villmarksmessen på Melhus.

Artikkeltags