Reiten til Surnadal – presenteres som landbrukets mektigste

Til Surnadal: Steinar Reiten.

Til Surnadal: Steinar Reiten.

DEL

Stortingsrepresentant Steinar Reiten (KrF) fra Averøy besøker neste mandag næringslivet i Surnadal.

– Som medlem i Stortingets næringskomité har han tatt over rollen etter Pål Farstad som landbrukets mektigste mann. For å sikre flertall for sin landbrukspolitikk er regjeringa nemlig avhengig av støtte fra KrF, skriver Møre og Romsdal bondelag i en pressemelding. Det er Bondelaget som har invitert Reiten til Surnadal.

Dagen starter med besøk hos INNVENO (tidligere SIV industriinkubator) i industriområdet på Røtet. Deretter går turen til Kvanne Industrier. Dørprodusenten har de siste årene hatt sterk vekst i sin produksjon av dører til blant annet landbruket, basert på nye teknikker og slitesterke materialer.

På fjøsloftet til Nordvik Samdrift blir det lunsj, fjøsbesøk og drøfting av et bredt spekter av landbrukspolitiske tema.

Bondelagets fylkesleder Oddvar Mikkelsen og organisasjonssjef Arnar Lyche vil blant annet ta opp jordbruksforhandlingene, klimautfordringer, jordbruksmeldinga kontra regjeringserklæringa, eiendomsregelverk og oppfølging av bo og driveplikt, framtida for melkeproduksjonen i fylket etter utfasing av Jarlsberg-eksport, pelsdyr, rekruttering og investeringsbehov ved Gjermundnes videregående skole.

Siste stopp for Reiten er besøk i et nytt sauefjøs hos Torill Gjeldnes og Per Åke Jakobsson. Her blir det fokus på utfordringer i sauenæringa og sauens viktige rolle som ressursutnytter og landskapspleier.

Artikkeltags