Du kan bli bestyrer av denne 117 år gamle hytta

LEDIG: Stillingen som bestyrer for Todalshytta, er ledig. Det melder Kristiansund og Nordmøre Turistforening.

LEDIG: Stillingen som bestyrer for Todalshytta, er ledig. Det melder Kristiansund og Nordmøre Turistforening.

Artikkelen er over 1 år gammel

Todalshytta søker ny bestyrer.

DEL

Det melder Kristiansund og Nordmøre Turistforening (KNT), skriver nettportalen Todalen.no

I annonsen søkes det etter bestyrer av hytta som ble bygd av engelskmannen Lort Phillips. Hytta, som ligger på Bruset i Todalen, sto ferdig i 1901.

Engelskmennene – og andre – brukte hytta som utgangspunkt for laksefiske i Todalselva som renner like nedenfor hytta. Todalshytta har også vært utgangspunkt for mang en fjellturist, blant annet på grunn av sin beliggenhet med gode turmuligheter i flere retninger. Turen over til Innerdalen er i så måte en klassiker, heter det i annonsen.

Det pågår utbedringer av hytta, og i løpet av våren skal blant annet det elektriske anlegget oppgraderes, i tillegg til annet nødvendig vedlikehold og oppgraderinger. Hytta skal dermed stå klar til drift fra våren 2019.

Todalshytta har 28 sengeplasser fordelt på to- og tresengsrom. Hytta har flere flotte stuer som kan brukes både til selskap og daglig servering. Det er kjørbar bilvei helt inn til hytta, slik at det også er velegnet sted for møter og andre arrangement.

KNT tok over Todalshytta etter krigen, og har ifølge todalen.no drevet hytta for egen regning og som utleie.

Dersom du er interessert i å bli Todalshyttas nye bestyrer, er det bare å ta kontakt med daglig leder Harald Oppedal i KNT.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken