– Pasienter og pårørende er fornøyd med sykehjemmet

Marit Moe Kvendbø er enhetsleder på sykehjemmet i Surnadal. Hun orienterte kommunestyret om kvaliteten på tjenestene som brukerne av sykehjemmet får.

Marit Moe Kvendbø er enhetsleder på sykehjemmet i Surnadal. Hun orienterte kommunestyret om kvaliteten på tjenestene som brukerne av sykehjemmet får.

Artikkelen er over 1 år gammel

Enhetsleder Marit Moe Kvendbø kunne berolige politikerne om at tjenestene ved Surnadal sykehjem er gode.

DEL

Etter den massive omtalen om forholdene ved Kringsjå sykehjem i Kristiansund, ba ordfører Lilly Gunn Nyheim om en orientering om forholdene ved Surnadal sykehjem.

– Vi har hatt en del fokus på hvordan det går etter at vi reduserte antall plasser på sykehjemmet. Nå synes jeg det kan være greit å få høre hvordan de som har plass på sykehjemmet har det, sier Nyheim.

Marit Moe Kvendbø er enhetsleder på sykehjemmet. Hun orienterte kommunestyret om kvaliteten på tjenestene som brukerne av sykehjemmet får.

– Vi får mange positive tilbakemeldinger fra pårørende, sier Kvendbø.

Hun leste opp tilbakemelding fra tre pårørende som alle gir veldig positiv attest på arbeidet som utføres på institusjonen på Bårdshaugen. I tillegg viser brukerundersøkelser de siste årene at folk er fornøyd med tjenesten.

– Vektkontroll viser at de fleste går opp i vekt hos oss. Vi tar oss god tid rundt måltidene, og har en døgnrytmeplan med fire måltid per dag, noe som også gir bedre søvn. Vi har dessuten et solid kjøkken som sørger for god og næringsrik mat, sier Kvendbø.

Det er 62 plasser ved sykehjemmet, etter at det er lagt ned åtte senger, den siste i september i fjor.

– Vi har i det siste hatt stor pågang fra sykehus, som har betydd at vi ikke har klart å ta imot alle korttidspasienter som dermed har måttet bli på sykehus. Men per i dag har vi ingen venteliste på langtidsplass, mens vi har tre søkere til korttidsplass, sier Kvendbø.

Det er meldt inn få avvik. Det skjedde to ganger i fjor at pasienter pådro seg beinbrudd etter fall. Det er ifølge Kvendbø sjelden at det kommer klager fra pasient eller pårørende, men det hender at det klages på negativt vedtak om plass.

Politikerne nikket fornøyd etter orienteringen.

– Jeg synes vi er heldige som kan få så god orientering om hvordan det står til. Dette beroliger meg og gjør meg trygg på at vi har gode tjenester og god pleie, noe jeg også har fått fra pårørende, sier ordfører Nyheim.

Artikkeltags