Mange nye kunder har ført til økt resultatet for banken

REKORD: Surnadal Sparebank kan etter tredje kvartal 2017 vise til et  godt resultat. Her adm. dir. Allan Troelsen.

REKORD: Surnadal Sparebank kan etter tredje kvartal 2017 vise til et godt resultat. Her adm. dir. Allan Troelsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Surnadal Sparebank har per 3. kvartal et resultat før skatt på 42,2 millioner kroner, mot 34,2 millioner kroner i samme periode i 2016. .

DEL

Avkastningen på egenkapitalen er på 9,5 % etter skatt. Innskuddene har økt med 461 millioner og utlån med 779 millioner kroner de siste 12 måneder. Bankens forretningskapital er nå på 6.535 millioner kroner.

Dette skriver selskapet i en pressemelding.

– I 2016 hadde vi et historisk godt resultat, og vi har så langt i 2017 et vesentlig bedre resultat enn i tilsvarende periode i fjor. Det økte resultatet skyldes bedre inntjening som følge av en mange nye kunder innen lån, forsikring og spareprodukter. I tillegg har vi klart å holde kostnadene på nesten samme nivå som 2016.» kommenterer administrerende banksjef Allan Troelsen i pressemeldingen.

– Nye kunder og gode resultater er avgjørende for å sikre at Surnadal Sparebank også i framtiden skal være en solid og god lokal sparebank for våre kunder, eiere, lokalsamfunnet og regionen», fortsetter Troelsen.

Banken opplever god utlånsvekst med en økning på 779 millioner kroner som tilsvarer 15,7 % siste 12 måneder. Innskuddsveksten er også høy med solide 461 millioner kroner tilsvarende 16,1 % siste 12 måneder.

– I tillegg til at vi har gjennomført flere arrangementer i forbindelse med vårt 175 års jubileum og opplever meget god vekst, legger vi ned mye innsats i å utvikle oss. Løpende gjennomfører vi mange interne forbedringstiltak. Disse tiltakene skal bidra til at vi fortsatt skal styrke vår posisjon og være den beste banken for våre kunder. I den forbindelse er Eika meget viktig. Gjennom samarbeidet i Eika Alliansen og med finanskonsernet Eika Gruppen AS får vi tilført et fullverdig spekter av finansprodukter og kompetansehevende tjenester, i tillegg til komplett plattform for bankinfrastruktur som inkluderer IT og betalingsformidling, avslutter Troelsen.

Artikkeltags