2016 ble et godt år for den lokale banken

Allan Troelsen i Surnadal Sparebank.

Allan Troelsen i Surnadal Sparebank.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Surnadal Sparebank har oppnådd et resultat etter tap og før skatt på 44,3 millioner kroner i 2016 mot 40,7 millioner kroner i 2015.

Banken opplever stor tilgang på nye kunder og god vekst, og forretningskapitalen endte på 5.9 milliarder kroner.

Det skriver banken i ei pressemelding.

- 2016 har vært nok et meget godt år for Surnadal Sparebank. Vi har de siste årene opplevd å få mange nye kunder som bidrar til god vekst og utvikling. Dette bidrar til at vi for 5. året på rad oppnår tidenes beste regnskapsresultat, kommenterer adm.banksjef Allan Troelsen.

Resultat etter skatt ble på 36,9 millioner, mot 29,7  i 2015, som gir en egenkapitalavkastning på 8,9 prosent mot 8,5 prosent i 2015.

- Gode resultater for banken er avgjørende for å sikre at Surnadal Sparebank også i fremtiden skal være en solid og god lokal sparebank for våre kunder, eiere, lokalsamfunnet og regione, fortsetter Troelsen.

Det ble god vekst i 2016 med en økning i utlån på 549 millioner kroner og en innskuddsvekst på 258 millioner kroner. Banken har pr. 31.12.16 en forretningskapital på 5.860 millioner kroner og en egenkapital på 454 millioner kroner.

Banken gjennomførte i 2016 for første gang en egenkapitalbevisemisjon og fikk 332 nye eiere. Disse bidro med 57 millioner kroner i ny egenkapital. Dette bidro til å styrke kapitaldekningen og ren kjernekapitaldekning ble ved utgangen av året 17,4 prosent mot 15,9 prosent i 2015. Ansvarlig kapitaldekning ble på 19,90 prosent.

Les også: Rekordresultat for Sparebank 1 Nordvest

100 banker går sammen om Vipps - nordmørsbanker er med 

Utbytte

Styret foreslår et utbytte til egenkapitalbeviseierne på kroner 4,20 per egenkapitalbevis. Utbyttet er justert for at egenkapitalen ble innbetalt i mai 2016, og dermed ikke tar del i overskuddet for hele året. Avkastningen til eierne er 8,9 % av innbetalt kapital hvorav omregnet til helår, 6,3 prosent blir utbetalt som utbytte og 2,6 prosent blir tilbakeholdt i utjevningsfond.

- I tillegg til gode resultater har vi de siste årene lagt ned mye innsats i å utvikle oss, og gjennomfører årlig mange interne forbedringstiltak. Disse tiltakene skal bidra til at vi fortsatt skal styrke vår posisjon og være den beste banken for våre kunder. I den forbindelse er Eika meget viktig. Gjennom samarbeidet i Eika Alliansen og med finanskonsernet Eika Gruppen AS får vi tilført et fullverdig spekter av finansprodukter og kompetansehevende tjenester, i tillegg til komplett plattform for bankinfrastruktur som inkluderer IT og betalingsformidling, avslutter Troelsen.

Surnadal Sparebank

Etablert i 1842

40 medarbeidere

Nærmere 15.000 kunder

Forretningskapital på 5.900 millioner kroner

Hovedkontor i Surnadal og kontorer i Kristiansund og Trondheim

Medeier av Eika Gruppen AS og medlem i Eika alliansen.

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.

Artikkeltags