Sagatun fikk bankens utviklingspris

PRISET: Hugo Pedersen og Sagatun grendehus fikk utviklingsprisen på 25.000 kroner  overrakt av banksjef Allan Troelsen.

PRISET: Hugo Pedersen og Sagatun grendehus fikk utviklingsprisen på 25.000 kroner overrakt av banksjef Allan Troelsen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Sagatun grendehus fikk onsdag utviklingsprisen til Surnadal Sparebank.

DEL

Surnadal Sparebanks utviklingspris er en utmerkelse som henger høyt.

– Når man ser på rekken av personer, bedrifter, lag og organisasjoner som har fått prisen før, blir man stolt og imponert over det våre lokale helter klarer å oppnå, sier Allan Troelsen i Surnadal Sparebank.

Prismottaker Hugo Pedersen ble veldig glad og veldig overrasket. Han trodde nemlig på sønnen som kvelden i forveien hadde lurt ham trill rundt.

– Jeg skulle egentlig ha vært på skogen nå, men sønnen fortalte i går kveld at han skulle synge på næringskonferansen og at han derfor mente at jeg som pappa måtte komme og vise min støtte. Han skal jo ut og studere snart, fikk jeg vite, sier Pedersen.

Også i år gikk banken bredt ut og ba om forslag til kandidater for å få prisen.

– Og aldri har vi fått flere forslag, tusen takk til alle som har kommentert på Facebook og/eller sendt oss forslag på e-post. Vi er svært fornøyd med responsen, og vi landet på en kandidat som fortjener prisen til fulle, sier Troelsen.

«Utvikling av lokal kultur» er et av punktene i statuttene. Årets mottaker er et godt eksempel på det.

– På bygdene i vårt land er dugnadsånden stor. Den er større jo mindre plassen er, virker det som. Og takket være lokale pådrivere og foregangspersoner drives det institusjoner som hele bygdesamfunn og tilreisende får stor glede av. Slike institusjoner blir samlingsplasser som er viktig for å opprettholde kvalitet på bo-lysten på bygda. Årets mottaker er en slik institusjon, bygd på dugnad, samlingsplass for folk i alle aldre – og i særdeleshet ungdom – arrangerer konserter, teater, revy, fester, bursdager, bryllup og baill-dager. Prisen i år er en hyllest til dugnadsånden, og mottaker symboliserer frivilligheten som våre grender i dalføret er helt avhengig av. Surnadal Sparebanks Utviklingspris 2018 går til SAGATUN!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken