200 på bankens næringslivsdag

I GANG: Konferansier Bente Krangnes Edvardsen og banksjef Allan Troelsen er onsdag formiddag i gang med næringslivsdagen i regi Surnadal Sparebank.

I GANG: Konferansier Bente Krangnes Edvardsen og banksjef Allan Troelsen er onsdag formiddag i gang med næringslivsdagen i regi Surnadal Sparebank.

Artikkelen er over 1 år gammel

Banksjef Allan Troelsen og konferansier Bente Krangnes Edvardsen har onsdag morgen ønsket 200 deltakere velkommen til Surnadal Sparebanks næringslivsdag.

DEL

Etter en storslått åpning med en kort presentasjonsvideo, kunne en stolt banksjef Allan Troelsen innlede til dagen som han håper gir faglig påfyll for deltakerne.

– Dette er 16. gangen vi arrangerer denne dagen, noe vi er stolt av. Dagen er viktig som møteplass, og jeg har fått flere tilbakemeldinger om at denne dagen er viktig for samarbeidet mellom aktører i Surnadal og Kristiansund, sier Troelsen.

Han snakket om den teknologiske utviklingen verden og Surnadal er midt oppi.

– Dette utvikler seg veldig fort. Mobiltelefonen har en enorm datakapasitet. Apollo 11 som landet på månen, en to år gammel Samsung-telefon har flere millioner ganger så stor datakapasitet som Apollo 11, sier Troelsen.

Teknologien kan ifølge Troelsen gi distriktene muligheter.

– Vi kan samhandle på en helt annen måte enn før, og det gir forretningsmuligheter som vi kan utnytte, sier Troelsen.

Lokalt er det ikke mange teknologibedrifter.

– Jeg er med i styret i ElWatch som er gode på senorsteknologi, og som har inngått avtale med Volvo i konkurranse med store verdensaktører, sier Troelsen.

Kunden er viktigst

Uansett hva man holder på med, er det kundene som er viktigst.

– Det er kundene som bestemmer hvordan vi skal utvikle oss. Kundene har stadig større forventninger og behov, basert på den teknologiske utviklingen, sier Troelsen.

Derfor er kundeopplevelser viktigere enn pris.

– Det handler derfor om å skape gode kundeopplevelser. Dette kombinert med fysiske møteplasser og teknologi, er viktig for oss, sier banksjefen.

Han roser frivilligheten.

– Vi har mange som beriker oss med å gjøre lokalsamfunnet vårt attraktivt, sier Troelsen.

Banken er med og støtter mange av aktørene.

– Det er en viktig oppgave for oss å støtte de frivillige, sier Troelsen.

Ansvar

Konferansier Bente Krangnes Edvardsen oppfordrer alle til å ta lokalt ansvar.

- Vi graver vår egen grav dersom vi ikke handler lokalt. Det er vårt alles ansvar å bidra til at lokale fysiske butikker er i bygda, sier Edvardsen, som driver fire klesbutikker, i Surnadal, Orkanger og på nett.

Utover dagen kommer en rekke foredragsholdere til Surnadal kulturhus der næringslivsdagen foregår: Eva Husby, Eirik Sevaldsen, Jan L. Andreassen, Claus Sonberg, Julie Brodtkorp, Robert Mood og Roger Finjord. Innimellom skal også utviklingsprisen til banken deles ut.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken