Annett Ranes er ordførerkandidaten til Surnadal Ap: Sa nei, men ombestemte seg da partiet ikke ga seg

KANDIDATEN: Leder i nominasjonskomiteen Oddny Hoem (til venstre) og leder i Surnadal Arbeiderparti Olav Bergheim (til høyre) er kjempefornøyd med at Annett Ranes ombestemte seg og blir ordførerkandidaten til Ap i Surnadal.

KANDIDATEN: Leder i nominasjonskomiteen Oddny Hoem (til venstre) og leder i Surnadal Arbeiderparti Olav Bergheim (til høyre) er kjempefornøyd med at Annett Ranes ombestemte seg og blir ordførerkandidaten til Ap i Surnadal.

Annett Ranes (43) blir ordførerkandidaten til Surnadal Arbeiderparti ved kommunevalget i september 2019.

DEL

Etter at flere andre spurte i sommer har takket nei til å stille som ordførerkandidat for Surnadal, blir det Annett Ranes som skal sørge for at Ap beholder makten og ordførerkontoret etter valget neste høst. Ranes er blant dem som ble spurt, men som sa nei.

Hun ombestemte seg etter at hun begynte å tenke på hva hun faktisk sa nei til.

– Det var veldig overveldende å få forespørselen om å bli partiets ordførerkandidat. Det er litt av en tillitserklæring. Den følelsen slapp ikke taket, og jeg svarte nei, sier Ranes.

Hun er i dag nestleder i Surnadal Ap der hun også er kvinnekontakt, vara til kommunestyret og har flere frivillige verv i idretten, blant annet som leder av barne- og ungdomsavdelingen i fotballgruppa der hun dermed også er styremedlem, og hun er sekretær i idrettsrådet.

Verv og prosjekt

Ranes arbeider som oversykepleier ved hjemmesykepleien i Surnadal kommune, og har mange år bak seg som hovedtillitsvalgt i sykepleierforbundet. Ranes har opp gjennom årene hatt flere prosjektstillinger, både i Samhandling på siste vakt, gjennom SIO-samarbeidet samt en 20-prosentstilling i IKT Orkidé, som hun fortsatt har.

Etter styremøte i Surnadal Ap forrige uke, ga styret klart uttrykk for at det var Ranes partiet ville ha som kandidat.

– Der var jeg til stede, og det var ingen ulempe å høre det som ble sagt av de andre i styret. Etter å ha tenkt litt, og tatt en runde med familien, svarte jeg derfor ja til Oddny Hoem i nominasjonskomiteen.

Ranes er født i Moss og bodde der til hun var fem år. Da flyttet hun til Halsa. Kjærlighet og arbeid førte henne til Surnadal i 1999, og siden har hun bodd her. Familien som består av henne, ektemannen Terje og barna Trym (14) og Råg (12), bor i Rognpilvegen.

– Nå gleder jeg meg stort til oppgaven med både valgkamp og det å bli ordfører dersom innbyggerne i Surnadal vil det. Dette er en unik mulighet til å påvirke i retning det samfunnet jeg ønsker, og bygge opp surnadalssamfunnet. Ja, jeg er opptatt av helse, men like mye med frivillighet og organisasjonsarbeid som er strukturer som bygger samfunnet vårt, sier Ranes, som ganske sikkert blir nødt til å trappe ned på noen av sine mange frivillige verv dersom hun blir fulltidspolitiker.

Styret pekte på Ranes

Hoem i nominasjonskomiteen er sammen med leder i partiet, Olav Bergheim, veldig godt fornøyd med Ranes som ordførerkandidat.

– Det har jo vært stor interesse og mye skriving om dette, men vi har nok ikke hatt det så vanskelig som det kan ha sett ut til. Annett var en av de to som først ble spurt, og den som styret pekte på som den vi nå ville ha, sier Hoem.

Hun beskriver Ranes som en sterk kandidat.

– Annett er uredd, kunnskapsrik, analytisk og strukturert. Hun har ledererfaring, er godt kjent på hele Nordmøre, og har generelt et stort engasjement med det hun driver på med. Hun er ei tøff og klarttalende dame, sier Hoem.

– En god løsning, konkluderer Bergheim med.

Innbyggerne i Surnadal kan allerede lørdag bli bedre kjent med ordførerkandidat Ranes. Da er hun og andre i partiet på stand ved Extra på Skei.

– Der tar vi imot innspill til programmet vårt, sier Ranes, som er leder i programkomiteen i partiet.

Flere aktuelle navn

Det er nominasjonsmøtet i partiet som vedtar hvem som skal bli ordførerkandidat, varaordførerkandidat og listekandidater. Det skjer i oktober.

– Vi har ikke alt klart ennå, vi har konsentrert oss om å få på plass ordførerkandidaten. Men vi har flere aktuelle navn, både til å bli varaordførerkandidat og listekandidater, sier Hoem.

Vedtektene i partiet tilsier at varaordførerkandidaten skal være en mann.

Artikkeltags