Gå til sidens hovedinnhold

– Surnadal en divisjon opp

Artikkelen er over 8 år gammel

Med Hageland, Flisekompaniet og en utvidet Byggmakker gir Talgø-konsernet indre Nordmøre enda flere grunner til å handle lokalt.

Ordfører Mons Otnes fikk torsdag æren av å klippe snorene da Hageland Surnadal åpnet dørene vegg-i-vegg med og som en utvidelse av Byggmakker-butikken som har ligget ved Syltøran i mange år.

– Dette har vi ventet lenge på. Og butikkene er blitt så flotte. Det gir meg enda en grunn til å rose den innsats og iver for utvikling av lokalsamfunnet som Talgø-konsernet over flere år har lagt ned, sier Otnes.

Opprykk

Han fikk sammen med etter hvert mange nysgjerrige kunder se det som har blitt en flott butikk med et varespekter som skal bety at Surnadal nå har det aller meste innen bygg, hage og hjem.

– Med denne åpningen rykker vi opp en divisjon, sier Otnes, relativt trygg på at også han kommer til å legge igjen noen kroner i butikkene.

– Vi trenger i alle fall ikke reise ut av bygda for å handle lenger, sier Otnes.

Det er gode ord i ørene til konsernsjef Terje Talgø i Talgø Invest.

– Dette kan bety at vi får stanset noe av handelslekkasjen ut av bygda, sier Terje Talgø.

Foran skjema

Han roset sine ansatte for formidabel innsats i månedene med forberedelsene til dagens åpning. Tre minutter før skjema sto Talgø bare og trippet for å komme i gang.

– Og vi har mer i vente utover våren. Frosten hindret oss i å ferdigstille deler av nybygget, noe som betyr at noen varer som skal ut dit står inne foreløpig. Men det blir snart, og dette blir kjempebra når uteområdet med sitt innhold blir ferdig, sier Talgø.

Det er investert oppimot 20 millioner kroner, og det er snart 3.000 kvadratmeter butikk under tak, inklusive Byggmakker med egen avdeling for Flisekompaniet og kjøkken fra Foss, Hageland Surnadal og eget trelastlager/utsalg.

– Og vi har satset på mye interiør for hage og hjem. Vi vet at kvinner er svake for slikt. Klarer vi ikke å lokke kvinnene og de hageinteresserte hit nå, klarer vi det aldri, sier Talgø.

Han håper at omsetningen totalt skal øke med minst tolv millioner kroner, slik at investeringen betaler seg.

– Og det betyr ikke noe hvor denne økningen kommer. Den nye butikken er jo også et utstillingsvindu for MøreTre, der varene derfra kommer til sin rett.

Kommentarer til denne saken