Laksen biter i Surna

Johan Tørrisen fra Flisa, som Tidens Krav snakket med i forbindelse med åpningen, fikk på land en for ham rekordstor laks på 8,8 kilo ved Brekkøya. Kent Lølting var ikke mye bak med en rugg på 7,2 kilo.

Johan Tørrisen fra Flisa, som Tidens Krav snakket med i forbindelse med åpningen, fikk på land en for ham rekordstor laks på 8,8 kilo ved Brekkøya. Kent Lølting var ikke mye bak med en rugg på 7,2 kilo. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Minst ti laks er tatt på land etter åpningen natt til onsdag.

DEL

Årets laksesongen åpnet i Surna og mange av landets elever natt til onsdag.

Da gikk raketten i været ved Brekkøya, der Jarl Skei med politiets tillatelse hvert år får sende en styrerakett til himmels for å markere at tre måneder med laksefiske endelig er i gang igjen.

Det ble ifølge nettstedet surna.no meldt om fast fisk allerde i natt, og enda flere bet på kroken og ble tatt til land utover onsdag.

Johan Tørrisen fra Flisa, som Tidens Krav snakket med i forbindelse med åpningen, fikk på land en for ham rekordstor laks på 8,8 kilo ved Brekkøya. Kent Løkting var ikke mye bak med en rugg på 7,2 kilo.

Ifølge meldinger langs elva, er det i alle fall tatt ti laks. Natt til onsdag ved 03.00-tiden tok Bjørn Sundli en laks på 9 kilo ved Krangnes.

Oddvar Grøseth tok en på 4,7 kilo, også det på Krangnes. Første laks på Ytre Moen/Røv kom på land onsdag formiddag. Jostein Kaldvansvik tok en på 7 kilo på mark i Bruhølen. Den hadde noen lus og var i meget god kondisjon.

Trond Åge Thommesen har tatt en hannlaks på 7,3 kilo og Mathias Bruland en laks på 6,5 kilo på Honnstad/Mogstad-sonen. Begge ble tatt i Mogstadhølen.

- Det er ingen selvfølge at det blir tatt laks de første timene av sesongen, så dette ser vi på som en god start, melder surna.no

Artikkeltags