Én person tatt av snøskred i sunnmørsalpene, én hentet ut

Artikkelen er over 1 år gammel

En person ble tatt av et snøskred ved Brunstadhornet i sunnmørsalpene lørdag ettermiddag.

DEL

Skredet gikk i Sykkylven kommune i retning ned mot Langsætra og ble meldt fra politiet klokka 16.33. Brunstadhornet er 1.524 meter høyt.

– Vi har en luftambulanse i lufta som prøver å komme fram. Så har vi Røde Kors, skredgruppe og politiets lavinehund på vei med scooter, sier operasjonsleder John Bratland i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK lørdag ettermiddag.

En hentet ut

En hentet ut I 19-tiden ble en person fløyet ut fra området med Sea King redningshelikopter til sykehus.

Politiet opplyser at vedkommende var i turfølget til personen som de fortsatt leter etter. Det er dårlige leteforhold i området med lokale byger, noe som har gjort det vanskelig for helikoptre å komme seg inn.

Politiet ba lørdag om assistanse av redningshelikoptre fra Ørlandet og Florø. De har opprettet hovedkvarter på Brunstad i Sykkylven.

Det har gått seks skred på Sunnmøre i løpet av dagen, skriver Sunnmørsposten.

Ved 15-tiden lørdag gikk det et skred på Ystevasshornet i Sykkylven, som anslås å være rundt 30 meter bredt og 30 til 40 meter dypt.

Ingen personer ble tatt eller skadd i skredet, ifølge avisen.

I tillegg utløste et turfølge et snøskred på Sandegga i Austefjord i 14-tiden. Heller ikke der kom noen til skade. Det gikk også skred på østsiden av Grødalstindane i Ørsta og Hjørundfjorden.

Utover disse har det også gått skred på østsiden av Grødalstindane i Ørsta og Hjørundfjorden.

Ifølge varsom.no er snøskredfaren for Sunnmøre moderat, ettersom vind har flyttet nysnø slik at det har blitt dannet flak. I varselet oppfordres folk til å være forsiktig i bratte heng til nysnøen har stabilisert seg.

I Romsdal er farevarselet satt opp til nest høyeste nivå – oransje – på grunn av svakt lag med nysnø.

Artikkeltags