Dødsulykke i Sunndal

Langrabbpiken sett fra Linseth.

Langrabbpiken sett fra Linseth. Foto:

Av
DEL

En mann ble fredag morgen funnet omkommet etter en ulykke på cirka 1.500 meters høyde i Sunndal.

– En mannlig wingsuit-hopper med utenlandsk nasjonalitet er i morges klokken 06.00 funnet omkommet etter et hopp mellom Langrabbpiken og Storkalkinn, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt.

Klokka 11.30 fredag melder politiet at avdødes identitet er bekreftet, og at de vil jobbe med varsling av pårørende gjennom helgen.

– Identitet og nasjonalitet vil ikke bli kunngjort før tidligst mandag, melder politiet.

En wingsuit – vingedrakt på norsk – er en heldrakt som har «vinger» for å få en større flate å fly på, og dermed kan man forflyttes seg lengre horisontalt enn man gjør ved et fallskjermhopp.

Kom ikke tilbake

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 03.45 natt til fredag, av noen som kjente mannen. De visste at han skulle gjøre et hopp, og ble bekymret da han ikke kom tilbake. Bilen hans sto parkert i området der han hadde vært.

– Vi startet en redningsaksjon. Han ble funnet med helikopter, og bekreftet omkommet, sier operasjonsleder Sindre Molnes.

Avdøde er nå fraktet ned fra fjellet.

Politiet opplyser til NTB at det ikke er klart når en eventuell obduksjon vil gjennomføres. De har iverksatt etterforskning av ulykken.

– Vi vil gjennomføre avhør av dem som har informasjon om saken for å klargjøre hva som har skjedd, sier operasjonslederen.

Populært for basehopping

Basehopping ble gjort lovlig i Norge i 2000 etter at det ble innført strenge sikkerhetsforskrifter. Langrabbpiggen, hvor den utenlandske mannen ble funnet fredag, nevnes ifølge NTB som et av de mest populære stedene for basehopping i Norge. 14. august 2007 døde australske Stephen «Stevo» Richard Anderton (28) etter et hopp fra derfra.

Nabofjellet Hårstadnebba er også et populært sted som har vært rammet av flere dødsulykker; 13. juni 2011 mistet den newzealandske basehopplegenden Ted Rudd livet etter et mislykket hopp, mens moldenser Tore Lillebostad (42) omkom 24. oktober 2002.

8. august 2016 døde en amerikansk basehopper etter et hopp fra Katthammeren i nabodalen Eikesdalen. Tre dager senere ble 38 år gamle Olivier Damien Gonthier funnet død like nedenfor Hårstadnebba i Litldalen etter et hopp fra fjellet i Sunndal.

Hittil i år er det kun meldt om én dødsulykke. Fredag 7. juni døde en 27 år gammel mann fra Sveits i en basehoppulykke i Stryn. Mannen foretok basehopp med vingedrakt fra fjellet Marsåhyrna ved Flo i Stryn, men havnet i Oppstrynsvatnet under landing.

Artikkeltags