Stjålet giftering funnet etter seks år

Synnøve Helland er kjempeglad for å få igjen gifteringen som ble stjålet i 2009. Foto: Privat

Synnøve Helland er kjempeglad for å få igjen gifteringen som ble stjålet i 2009. Foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel

– Dette er som å vinne på flax-lodd, sier Synnøve Helland som nå får igjen gifteringen.

DEL

Denne uka har Marit Hafsås hatt opprydding i hittegodset på Sunndal helsetun. I boksen med gamle lesebriller og andre ting av liten verdi lå det også en giftering.

La ut på Facebook

– Den har nok ligget her i mange år. Ingen husker hvordan den havnet her, men det ble gjort et forsøk på å finne ut hvem eieren var da den ble funnet. Da ingen viste hvem det var sin ble den bare liggende her. Nå har vi jo Facebook, så jeg la ut bilde og en etterlysning på min Facebook-profil i dag. Det tok ikke lang tid før det kom svar, sier Marit Hafsås.

Dette la hun ut: Giftering funnet med inskripsjonen "Din Bendik - 1999". Kan hentes i resepsjonen ved Sunndal helsetun. (Del videre)

Meldingen ble delt med mange, og via en venninne så fikk Synnøve Helland tips om at dette kanskje kunne være hennes.

Bare en times tid etter at etterlysningen ble lagt ut så skrev Helland følgende: Den er min. Den ble stjålet for flere år siden! Nå ble jeg veldig glad!

Tyveri på jobben

– Jeg trodde ringen var smeltet om for lenge siden. Så dette var virkelig overraskende, er som å vinne i flaxlotteri dette, sier Synnøve Helland til Tidens Krav.

Hun jobber på Nofima i Sunndal, og en dag i 2009 hadde hun lagt igjen ei klokke, gifteringen og en annen ring på pulten da ubudne gjester var innom kontorlokalet og stjal verdisakene hennes.

– Jeg var bare ute for å stryke noen torsk. Vi hadde aldri hatt tyveri på jobben før, så jeg tenkte ikke en gang at det var noe fare for at det skulle bli borte.

Både hun og ektemannen Bendik Fyhn Terjesen er veldig glad for at de nå får igjen gifteringen fra 1999.

Artikkeltags