Aura Avis flytter helgeavisa til fredag

Bytter avisdag: Redaktør i Aura Avis, Lars Steinar Ansnes, lover en god og fyldig helgeavis på fredag.

Bytter avisdag: Redaktør i Aura Avis, Lars Steinar Ansnes, lover en god og fyldig helgeavis på fredag.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Endringene i lørdagsdistribusjonen har gitt landets lokalaviser store utfordringer.

Aura Avis på Sunndalsøra tar nå grep, i form av å flytte helgeavis fra lørdag til fredag fra og med neste uke. Avis kommer dermed ut på tirsdag, torsdag og fredag.

– Den nye lørdagsdistribusjonen er så katastrofalt dårlig at vi ikke kan vente lenger med å ta grep. I den grad Kvikkas noen gang kommer til å levere den kvaliteten vi er avhengig av, vil ikke det skje før uopprettelig skade har oppstått, sier Lars Steinar Ansnes, ansvarlig redaktør/daglig leder i Aura Avis i en orientering på sine egen nettsider.

De to siste ukene har det rent inn med henvendelser fra opprørte abonnenter. Ansnes går så langt som å si at gjennom hans 40 år i bransjen har de siste to ukene vært de verste.

Han kaller situasjonen en skandale som samferdselsministeren må ta ansvaret for.

– Det er helt tydelig at det av ideologiske grunner har vært viktigere å spille Posten utover sidelinjen, enn å kvalitetssikre anbudet fra Kvikkas. Begrepet konkurranseutsetting har fått et nytt ansikt.

Midt oppe i alle klagene kommer det også noen hyggelige meldinger fra abonnenter som har forståelse for situasjonen. Det er redaktøren i Aura Avis takknemlig for.

Rent praktisk betyr omleggingen at fredagsavisa til Aura Avis vil ha den samme formen som dagens lørdagsavis. Det betyr blant annet at de faste lørdagsspaltene, som er svært populære blant leserne, er med. Avisa skal fortsatt være best på lokale nyheter i Sunndal og Tingvoll.

Ansens legger ikke skjul på atomleggingen gir noen utfordringen, rent praktisk sett, men han forsikrer leserne om at dette skal de klare.

Artikkeltags