Debuterte på talerstolen

Rikke Sørdahl

Rikke Sørdahl Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Rikke Sørdahl fra Sunndal er 3. kandidat for Møre og Romsdal SV til stortingsvalget til høsten. Fredag var hun for første gang på talerstolen på et SV-landsmøte.

DEL

Denne helga representerer hun Møre og Romsdal SV på landsmøtet på Gardermoen. Tema var ett av hovedkravene SV vil stille til eventuelle regjeringsforhandlinger etter valget; nei til profitt på velferd.

– Vi i Møre og Romsdal mener det er bra at kampen for profittfri velferd skal være ett av SV sine politiske hovedkrav. Fordi det er så selvsagt at det skal være det. Jeg kommer fra et fylke der det er altfor mange eksempler på at penger som skulle gått til en bedre hverdag for barna våre i barnehagene går rett i lommen på privatpersoner som profitt, skriver Sørdahl i en pressemelding.

-Liknende situasjoner ser vi også i driften av asylmottak og i barnevernet. Helsesektoren er enda et skrekkeksempel. Vi vet at der private tjener penger, går det ut over tilbudene, arbeidsforhold og arbeiderlønn. Ikke bare tror jeg, men jeg vet at om en vet at skattepengene går til gode barnehager og en helsetjeneste som holder mål, og ikke havner i skatteparadis og gjør de rike rikere, da er det en glede å betale dem. Derfor er det så ubeskrivelig viktig at vi fortsetter å være de som krever at privatpersoner ikke skal tjene seg rike på oss, ikke bare folk flest, men folket, skriver Sørdahl.

-I tillegg til dem generelle sakene som gagner folk i hele landet, er det viktig for oss å få inn politikk som en særlig trenger i Møre og Romsdal, sier førstekandidat Yvonne Wold, og viser til det nye arbeidsprogrammet partiet skal vedta i helga. Her har fylkeslag og lokallag spilt inn hjertesakene sine, og landsmøteutsendingene skal prøve å argumentere for dem.

Mot nye utenlandskabler

Line Karlsvik fra Kristiansund er valgt inn i redaksjonskomiteen for arbeidsprogrammet, noe som gir en god anledning til å få gjennomslag.

-En annen viktig sak, særlig for industrisamfunnet Sunndal, er å sikre nok og rimelig kraft til den kraftkrevende industrien vår; verdens grønneste, sier hun, og signaliserer at delegasjonen vil gå mot nye utenlandskabler.

Anders Lindbeck fra Ålesund vil kjempe hardt for at staten ta en større del av ansvaret for bymiljøavtalene.

-Skal vi få levelige forhold i Ålesund, som i dag er landets dårligste sykkelby, må vi ha tilført mer midler.

Ung delegasjon

Delegasjonen fra Møre og Romsdal er på dette landsmøtet yngre enn på lenge. Både 3.-kandidat Rikke Sørdahl og Ulv Karlsen Ottem vil ta opp viktige saker for ungdom i fylket. Dette gjelder hvordan skolen kan gi alle en god start, om at samfunnsmidlene skal gå til gode barnehager og gode helsetjenester, og om hvorfor fraværsgrensa bør fjernest.

Artikkeltags